globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Egy szerény javaslat...

2007.11.25. 06:46 Rosszindulatú Vászka









Megvilágosottam!  A részletek alant. Mennyire sok a frusztrált, nyűgös, ellenséges ember él kies honunkban. Sokakat a világbéke nyomaszt, sokakat nemrég ébrett politikai öntudatuk okán gyötri a depi, de persze vannak egyéb okok is. De van megoldás úgy gondolom! Le a mindennapi agresszióval, le a nyűgösséggel!


Az a baj sztem, hogy nem van tengerünk. Pedig voltak történelmi kísérletek e fájó hiány orvoslására, de be kelll látni, nem voltak igazán sikeres prodzsektek. Több aktívan politizáló polgár tett rá igéretet, de eddig ezek a szavak sújtalannak találtattak. Salynos. Pedig az elképzelés remek: hejiérdekűvel a bícsre, be szép ábránd!

 

Átgondolván a rögvalót meg a történelmi tapasztalatot, úgy vélem nekünk egy kis darab tengerpart is jó lenne, nem kell egy egész. Na most szerencsésebb és élelmesebb országok vesznek maguknak akár egész félszigetet, hathatósabb militáris pontenciállal rendelkezők foglalnak maguknak szigetet – de lássuk be, mi erre nem vagyunk elég erősek (sem anyagi, sem katonai senem mentális-világuralmi szempontbúl), meg amúgy is korlátozotan rátermettek vagyunk külügyekben. Nem is kell erőltetni ezeket a dolgokat. Viszont lehetne bérelni egy jó darab tengeret partttal, az minden igényünket kielégítené! Namost kiszámoltam: ugye a nyűgösségbe, depresszióba, napi agresszióba belefásult polgár immunrendszere és ingerküszöbe végzetes károsodást szenved, ennek okán összetört eszcájg valamint munkaidő kiesés pontosan számszerűsíthető – mind tébé mind konyhapénz-veszteség szempontyábúl is. Nos, ha ezeket a pénzeket összeaggyuk, már milliárdokkal dobálózunk nemzeti szinten. Ha még ehhez hozzáaggyuk azt a pénzet, amit a parlamenten meg lehetne spórolni, pont toppon vagyunk kéremszépen. Namost ezt úgy gondolom, hogy mákonyosan avagy habzó szájjal hüjeséget beszélni sokan tudnak. Pénzért ezt csak a kiválcságosok teszik. Nos, innen lehet továbblépni: az egész parlament szélnekereszteni, a parkolót ottan megszüntetni, a gördeszkások legalább boldogok lesznek, tüntetések okafogyottá válnak, lehet zúzni srácok a príma sima kövön és amúgy hájd park módra bárki bemehet elmondani véleményét avagy országjobbító terveit. Ezeket a tévé-rádió nyomná ahogy eddig, csak érdekesebbek lehetnének. A jobb éccákat pedig egy rátermett szakemberekbűl álló nem bizoccság, hanem társaság jóváhagyná, amúgy anarhosindikalista módra.  Akkor ugye fűtés, világítás irodák, képviselőfánk  izé fizetés, mifene - mekkora lóvé, mind mehet a tenger stuffba.


Javaslom, hogy valamej Afrika közeli szigeten bérejjünk részet, mert egyrészt ottan vannak beépítetlen nagy területek, ráadásul pl. némellik sziget Panyolország, ami ugye EU, tehát se vám se semmi egzotikus bűntetés, ráadásul ott egész évben strandszezon van, ami fontos ahhoz, hogy 9 misi embert nyaraltassunk – mondom, ott mindég nyár van. A dolog logisztikáját még ki kell gondolni, várom a javaslatokat, de úgy vélem, ismerve a honi lehetőségeket, egy fapados MALÉV járat nem sokkal nagyobb macera, mint MÁV-val a Balcsi, szóval érdemes elgondolkozni erősen erről sztem.


Kis ország, kis tengerpart, kis kemping és nemcsak tenger kéremszépen, ez már óceán. Merjünk nagyot álmodni :D

Ui.: mekkora fles lenne, a germán és labanc turpisták közt pezsegni ászokkal, kolbászos szendóval, lángosal kemping fílingben! Tökre balaton világ, csak mégis ugye nagymedence… meg szúnyogok se vannak ott… Meg frankón bosszút állhatnánk a Füreden hávájózó nyugati népségen…

4 komment

Címkék: hungaricum bódogság

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr27240910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.11.25. 07:57:59

Ha ez valamit számít, egy támogatót már szereztél :))

cyan 2007.11.25. 20:06:34

úgyis jön a gobális felmelegedés. mi már kitaláltuk a baráti körrel, h megvárjuk, aztán csak leautózunk/buszozunk a Kelemen László gate-hez, hajóraszállunk, és átevezünk Erdélybe :)

Zebulon / Hiszékeny Úr · http://zebulon.blog.hu/ 2007.11.26. 12:13:16

A balaton az egy halastó. Most mér fizessek én azér pénzt, hogy bemehessek fürdeni egy halastóba. Ezt a korcsmában mondta egy felháborodott ittas partizán.

fullmoon 2007.11.27. 12:32:03

....én a susnyást,vagyis a nádast szeretem,vagyis csak szeretném az EGÉSZ tóból!;):))
süti beállítások módosítása