globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Karácsonyi előzetes

2010.12.10. 07:00 Dr. Körömlakk ®

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr672503667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2010.12.10. 07:12:45

hát ez csodálatos
mint a panoptikumban a nemi eltévelyedések

Rosszindulatú Vászka 2010.12.10. 07:31:36

Rühellem a karácsonyi dalokat.

De, ez fontosch:

Csubakka a Kashyyykon született cirka 200 évvel a Yavin-i csata előtt, Attichitcuk fiaként. Csubakka fiatal éveit a Kashyykon töltötte, de ellenben a legtöbb vukival, kik ritkán hagyták el a bolygó fülledt erdejeit, Csubakkát hajtotta a kalandvágy és a felfedezések hívogató szava. Első kalandjai a Kashyyyk veszélyes és megmérettetéseket tartogató alsóbb régióiba vezetett, az Árnyföldére. Ez már nem sokkal azelőtt történt, hogy elhagyta volna népének zöld bolygóját. Ám szíve mindig is hazahúzott, így Csubi megpróbált mindig hazatérni az ünnepnapokra.

Mikor Csubi még fiatalabb volt, vagyis mielőtt elérte volna a száz éves kort, híres volt arról, hogy könnyen és ügyesen navigált a wroshyr fák között, és fölött, és persze ügyességéről is ismert volt, mely leginkább a hidrokulcsok kezelésében nyilvánult meg. Csubakka sok időt töltött barátai járművének javításával, beleértve a vukik Dryanta gépeit. Csubakka először fiatalként találkozott jövendőbeli feleségével, Mallatobuckkal, de akkor még nem tudta, mit érez iránta a fiatal vuki. Malla szégyenlős volt, és elrejtett minden jelet igaz érzelmeiről. Még akkor sem mutatta ki, mit érez, mikor Csubakka megmentette őt pár Trandoshan rabszolgakereskedőtől. Csubakka unokatestvére, Jowdrrl Malla barátja volt, s lassan elősegítette Csubi és Malla kapcsolatát. Ám a kapcsolat megromlott, mikor egy fiatal vuki, Tojjevvuk harcolni kezdett Malla kegyeiért. Tojjevvuk beleerőszakolta Csubakkát egy becsületharcba Malla kezéért, de Tojjevvuk elvesztette becsültét, mikor harcra használta a párbajban karmait, amit a Vuki Becsületkódex súlyos büntetéssel súlyt: Csubakka az Árnyföldére száműzette Tojjevvukot, ahol egy veszélyes kashyyyki lény megölte őt.

Ahogy elérte a felnőttkort, Csubakka összeházasodott Mallatobuckkal, és fiuk született: Lumpawarrump. A családjával élt Rwookrrorro falujában. Csubi és apja felelősek voltak több kashyyyki falu megépítéséért is, a Naboo-i invázió idején, és mindketten részt vettek az Alaris Prime kolonizálásában, ahol összetűzésbe kerültek A Kereskedelmi Szövetséggel a hold irányításáért. Megjegyezendő, hogy ebben az időben Csubakka életében először találkozott Jedikkel: Qui-Gon Jinn-nel és Obi-Wan Kenobival, majd a Galaktikus Köztársaság oldalára álltak az Alaris Prime-i konfliktus végéig. Jinn támogatásával Csubakka belerázódott a kolónia katonai és gazdasági vezetésébe. Bármennyire is sikerült Csubakkának felépítenie a Kashyyyk közigazgatását, a Vuki családok ellenségeskedései tovább mérgezték a Kashyyyk légkörét. Tvrrdko, Tojjevvuk apja bosszút akart állni fia haláláért, és csak a megfelelő pillanatot várta. A Klónháborúk idején Csubakka belekeveredett egy újabb becsületpárbajba egy másik vuki családdal, a Hronk-klánnal. Az ellentét eredete ismeretlen, ám a háborúskodást megtörte a klónkatonák érkezése, ezzel függővé téve a két család helyzetét.

A klónok, és Jedi tábornokok, akik rengeteg vukit vettek be a csapatokba, köztük Csubakkát is, aki a Független Rendszerek Konföderációjával szembeni ellenállás vezetője lett. A kashyyyki ütközetben fontos szerepet kapott: ő irányította a Köztársaság 41-es Elitosztagának főseregét Tarfful és Yoda Jedi tábornok oldalán. Ekkor történt, hogy Csubakka és Tarfful Quinlan Vos Jedi tábornok oldalán rohantak rá egy egész osztag droidra.

A 66-os parancs kiadásakor Csubakka segített Yodának elrejtőzni a klónkatonák elől és elhagyni a bolygót.

Bárhogy is, még a híres Csubakka sem volt tökéletes, így hamarosan a trandoshai rabszolga-kereskedők foglyává vált. Tvrrdko, még mindig keseregve fia halálán, elárulta Csubakkát, és eladta egy Trandoshan rabszolga-kereskedőnek, Ssohnak. Ssoh feltalált egy módszert, hogy úgy szállítsa a vukikat, hogy azok nem szöknek meg. A trandoshanok biztosra mentek, így kevert vuki klánokat raktak a cellákba, biztosítva ezzel, hogy azok folytatják családjaik között folyó vendettáikat, és nem szöknek meg. Mikor Csubakka Ssoh börtönébe került, összerakták a Puurrgerr, Grrobahrr és a Chevappa klánokkal, melyek egyből felelősségre akarták vonni. Csubakkát undorítani kezdték a Vuki rivalizálások, és az, ahogy fogva tartották őket. Egy átszellemültebb pillanatában, Csubakka meggyőzte a többi vukit, hogy jobb szabad Vukiként meghalni, mint becsület nélküli rabszolgaként senyvedni. Szövetségben a többi Vukival, Csubi épített egy fúziós vágót, kinyitotta a börtönajtókat, és a vukik megszállták a hajót. Ssoh maradt az egyetlen élő trandoshai a hajón, ám puszta kézzel vívott párbajba keveredett Csubakkával, aki dühöngésében kitépte mindkét lábát és karját.

Az események gyors forgása után Csubakka gyakran szabadított ki megszállt vukikat mind a Galaktikus Birodalom, mind a Trandoshan rabszolga-kereskedők markából. Ám egy ilyen esemény során került bele egy fogolyeladásba, ahol Trandoshanok adtak el vukikat egy Birodalmi tisztnek, Nyklasnak. Csubakka kiszabadította a vuki szolgákat, kik főleg gyerekekből álltak, ám menekülés közben egy Birodalmi TIE Vadász osztag tűz alá vette a hajóját. Az osztagot Han Solo hadnagy vezette. Nyklas felbőszült vuki szolgáinak elvesztéséért, és felszólította Solo hadnagyot, hogy ölje meg a vukit (kit ájultan hoztak vissza egy tűzharc után). Solo visszautasította, feltüzelve még jobban Nyklas haragját, ám végül a parancsnok lenyugodott, és felismerte Csubi értékét rabszolgaként. (A vuki gyermekek a Tvrrdko klán tagjai voltak, így a klán vezetője feloldotta az ellenségeskedést a két család között.) Nyklas nem számolt Soloval, ki megmentette Csubakkát attól, hogy halálra ostorozzák. A két szökevény birodalmi területeken át menekült, úgy, hogy vérdíjat akasztottak a fejükre, és Han Solot kirúgták a Birodalmi katonák sorából. Csubi, ahogy Solo innentől kezdve hívta, a koréliai társa lett, mint csempész, és haláláig a legjobb barátok lettek, mivel Csubakka életadósságot fogadott Solónak.

Solo mellett Csubakka rengeteg kalandban vett részt. Egyszer még a Csillagégen is volt, egy rejtett Vállalati szektor börtönében, bár onnan gyorsan kiszabadították. Évek teltek, és Csubakka társult Solóval olyan kincsvadász akciókon, mint a koréliai fűszerfutam. Egy ilyen futam kiemelendő, hisz a Millennium Falcon fedélzetén ők ketten teljesítették a Kessel Futamot, kevesebb, mint tizenkét parszek alatt. Több tonna fűszert szállítottak, nyomukban a habzó szájú Birodalmiakkal. Ezen a futamon találkozott Csubi Hronkkal, kivel becsületpárbaja volt, ám a vukik kibékültek, miután Csubakka kiszabadította Hronkot egy Birodalmi börtöntáborból. Ám ez volt az út egyetlen jó eseménye, mert Han fejére hatalmas fejpénzt tűzött ki Jabba a Hutt (a bűnbáró, aki a szállítmányt birtokolta), amiért kidobta a fűszert a végtelen űrbe.

Egy sorozat sikertelen csempészút után a Corporate-szektor területén, Csubakka és Han elhagyták a szektort, mikor rájöttek, nem tudnak megfelelő profitot biztosítani maguknak. Majdnem megtörten vállalták el, hogy tízezer kreditért elvisznek egy fontos szállítmányt. Sajnos, ahogy később kiderült, a szállítmány rabszolgákból állt, amiben főleg a Corporate-szektor volt érdekelt. Segítséget kérve Bolluxtól és Blue Maxtól, lenyomozták a szállítmány származási helyét, és segítettek a rabszolgákon. Csubi és Han megint kisemmizett anyagi helyzetben találták magukat. Chewie, Bolluxal és Blue Max-szel, a két droiddal, akik csatlakoztak hozzájuk, és Hannal, elmentek Rudrig világára, hogy megtalálják Zsarnok Xim kincsét. A Rudrigon Chewie és Han üzletet kötött egy Gallandro nevű fegyvermesterrel, ám az megszegte ígéretét. Bár megtalálták a kincset, Gallandro meghalt, mikor falakba rejtett sugárvetők lőttek rá, miután megsebesítette pisztolypárbajban Solót. Jó pár évvel később találkoztak Gallandro lányával, Anja Gallandroval, bár akkor nem találtak összefüggést a nő, és az egykori fegyvermester között.

A Rudrigon szerzett halálközeli élmény után Csubakka hazatért, ahol a vukikat Vuki Menekültházakba vezette, hogy biztonságban legyenek a rabszolgakereskedőktől, de egy fejvadász, Bossk rájuk talált, s elfogta mind Chewie-t, mind a többi vukit. Ám még mielőtt a Trandoshan felvezethette volna foglyait a hajójára, Han Solo elpusztította azt, azáltal, hogy rálandolt a kis szállítóhajóra az annál kétszer nagyobb Millennium Falconnal. Bár a Falcon súlyos sérüléseket szerzett, Han megmentette a vukikat, ezzel kivívva Bossk örök haragját a két barátra.

Ugyanebben az évben történt, hogy Jabba, a Hutt felbérelte őket, hogy megkeressék neki a felbecsülhetetlen értékű Yavin Vassilika-t. Hatalmas kincsvadászati versenybe kerültek, ahol meg kellett mérkőzniük két fejvadásszal: Boba Fett-tel és Bosskkal, ezen kívül egy ifjú csempésszel, Lando Calrissiannal. A nagy keresésben a két barát eljutott a Mon Calamarira, pontosabban Mun Ubris városába. Bossk bandájától üldöztetve találtak rá a rejtélyes Tudástárra. Ám mint kiderült, a Mon Calamari zsákutca volt. A gyémántot később a Lázadók Szövetsége szerezte meg Han egyik régi szerelme segítségével, akit Bria Tharennek hívnak.

Hang Ember 2010.12.10. 08:28:45

Szija Lakkci! Szép reggeltet, bár zizz van itt ott. A vonaton meg nem volt fűtés. Fáztam.

@Rosszindulatú Vászka: Hej, bátyámuram, ezt nagy élvezettel olvastam végig. Szeressem a SW sorozatot cuzammen. MInden formátumban.

odium 2010.12.10. 08:45:36

na mi van? valaki befogta eszt a szőrcsomót az előző posztos kellékbe?
én a sztarvarszt nem láttam. egyiket se. ellenben annyira beférkőzik a zinternetbe (is) hogy ismerem a szereplőket:harisonford,lejla,lépegető. right?

Hang Ember 2010.12.10. 09:01:46

@odium: meg van benne ewok is. ez viszont nem az ez vagyok írásbeli szlengrövidítése, hanem ijen apró termetű maciféle lények.
Úgy tűnik Vászka bátyám egészen szakot ért ebben a témában. Ugyan jómagam is elejétől végéig láttam, meg jó pár könyvet is olvastam a amik kapcsolódnak, sőt a pc játékok révén egészen Jedi szintre küzdöttem magam, de Vászka mellet lehet hogy csak padavan lehetnék.

Rosszindulatú Vászka 2010.12.10. 10:58:57

@Hang Ember: nálam hízelgéssel szinte mindent elérsz :P

Hang Ember 2010.12.10. 11:34:12

@Rosszindulatú Vászka: elismerésnek szántam nem hízelgésnek.

Rosszindulatú Vászka 2010.12.10. 14:38:09

@Hang Ember: na jóvan, akkor most az eccer életbe hagylak ifjú Padawan :P

spájdernecc 2010.12.10. 14:46:53

broáf :)
Yoda is egy mocsárbolygón dobta el a kalapot, szal nem egy havajbugi dzsedájnak lenni...