globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Klerikális videjócsipp

2010.01.28. 09:09 Rosszindulatú Vászka

Santiago-i Katedrális

Könnyű a kis plébániáknak, ahol pár pingvint köll csak füstölni, ahhoz elég az kicsiny csudafényes bádogrettikül. Ám, ahol nagyobb a vallásos áhitat, nomeg Isten Háza is jelentősebb tömeget tud, képes és akar is befogadni és betölteni szívüket Igével, ott bizony nagyobbat köll gondolni is.

Ez a mozgóképes illusztráció egy patent példája ennek, jelzem, nekem rokonszenves a dolog, bár kissé muris ez a nagyüzemi szmókerelés. Soxor produkál múlacságos eseteket a latin kultúrközeg és a katolikus vallás összefonódása. De határozottan szimpatikus a dolog, hogy izommunkával és gravitációval dolgoznak, mifelénk, ahol a praktikusch világképp már oda vetemedett, hogy Templomunk orgonája is műanyagmanuálos és már fűtés is van (igaz, ez nem jó példa, mediterránabb közegbe nem köll fűtés, úgy persze könnyű végigájtatoskodni egy rendes négy-öt órás misét) tuti aggregátos csörlős mehanika szállítaná a delejléget mérnöki pontosságű útvonalon a hívek feje mellett és fölött, tartós és úde színű kalapácslakk festéssel, a nagyobb felületeken Szentek modernizált illusztrációival.

5 komment

Címkék: kult barkács malaszt világökörség

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr511708360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jonnglenn 2010.01.28. 09:27:54

imádom a hajóhintákat

általában ha a teknika engedi akkor körbe is szoktam fordulni az anyukák legnagyobb döbbenetére

spájdernecc 2010.01.28. 15:54:09

a hajóhinta királyság:)
kölyökkoromban volt egy komoly darab a játszótéren, az öreg bányalakatosok dobták össze, természetesen szállítószalag-görgő volt a forgástengely, hogy át lehessen fordulni.
aztán egy-két kretén hátbavágatta magát vele, akkor bekerítették, aztán valami vénasszony vizibetegséget kapott amikor meglátta az unokáját önfeledten szórakozni, és egy keresztvassal megakadályozták az átfordulást.
nem is érdekelt utána senkit

_nyuszi_ 2010.01.28. 16:12:30

mi az a vízibetegség?

Rosszindulatú Vászka 2010.01.28. 16:23:36

@már nyuszi: lsd. Indul a bakterház. Ojan halálos kórság, amire a nem segít más gyógyír, csak ha a pijócás embert hívod, nomeg a szentöltvíz :)))

getva 2010.01.29. 03:28:18

ez egyszer valakit nagyon fejbe fog baszni
süti beállítások módosítása