globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Species undermanus : a kerekes krák

2011.08.02. 13:45 spájdernecc

Kevés elterjedtebb, ön- és közveszélyes alfaja van az emberi nemnek mint a Biciglista.

Tudom, k-val kéne írni, mert a szótő azonos a ciklus, ciklon, ciklotron, ciklámen/he-he/ kifejezésekben előfordulóval, de azok a lények, akikről szólok, bizony biciglisták.

Még mielőtt a kerékpárosok feldühödött hada pumpát ragadva rám törné az ajtót, sietve közlöm, hogy nem róluk van szó. A kerékpáros tudja, hogy mit akar, tudja, hogy hova akar eljutni, megtervezi az útvonalát, kiszámíthatóan közlekedik, és ha véletlenül ráesteledik, valamilyen módon láthatóvá teszi magát.

Bezzeg a biciglista!

Egyik alfaja a teherhordó. A gázpalacktól a tápos-zsákig felaggat bármit az öszvérnek használt drótszamárra, és tolja. Cirka húszméterenként megáll beszélgetni a hasonszőrűekkel, elfoglalva ezzel az úttest felét. Rádudálás esetén, feléd se köp, ő itt sincs, mindenki menjen a dolgára. Önbizalomtúltengéses pillanataiban nyeregbe pattan, majd az első elhaladó jármú előtt az út közepe felé levetődik a flaszterra. Ez többnyire nappali jószág, sötétedéskor a vackába húzódik.

Másik változata a helyváltoztató. Előfordulása folyamatos, behatárolhatatlan és sokkoló. Személyes megfigyelésem szerint a templomok vonzzák őket, mivel azok világítótoronyként jelzik a nem túl jelentős távolságban fellelhető italforrást. Igazán aktívvá némi alkoholos ital elfogyasztása után, sötétedéskor válnak.

Mivel lappangó életmódot folytatnak, a világért sem hívnák fel magukra a figyelmet. A lámpát hírből ismerik, de nem használják. Mivel a dinamó nehezíti a haladást, és még hülye hangja is van, sosincs aktivizálva, ha még egyáltalán megvan. A gépen esetlegesen előforduló tükröződő felületek nem tükröznek, a macskaszemek letakarva. A fényvisszaverő csíkok pedig csak a rendőrökön és az útkaparókon állnak jól.

Büszke fajta. Mint a nomád a lovát, úgy tartja a biciglit. Időnként vele fekszik-kel. Idomított jószág, a fizika törvényeit meghazudtoló fordulásokra, billegésekre képes, felbukkan a semmiből, majd eltűnik, mintha más idősíkba tartozna. Fegyvere a meglepetés. Általában kommunikációképtelen.

Habár nem ritka fajta, védettséget élvez.

Vigyázzunk rá, mi is bármikor lehetünk biciglisták.

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr63119745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2011.08.02. 13:47:23

izé! lájk!
én kerékpáros vagyok!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.08.02. 15:15:15

Mi történt, Pók úr? Csak nem ment egy kört az ótóval?!

spájdernecc 2011.08.02. 15:17:44

@LadyCarambole:
de :)
másrészról minta tudósklub prominenseinek :P
bár ők inkább írnak, mint olvasnak :))

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.08.02. 15:23:58

@spájdernecc:
Így már értem, faluhelyen az nagy cselendzs, főleg kricsmi, bolt környékén!
Tényleg, ott is nyomatja a féldekásokat a bolt előtt a szimpatikus lakosság?

spájdernecc 2011.08.02. 15:30:42

és akkor a bögrecsárdák népéről szó se essék

jonnglenn 2011.08.02. 16:10:17

Egyébiránt a szegedi drótszamarasok életveszélyesek.
Meg a gyalogosok is.

jonnglenn 2011.08.02. 16:13:07

Mármint önmagukra, vagy rendelkeznek a fejfordítás nélküli oldalra látás képességével.
Esetleg négy szemük van.
Vagy csak szimplán bátrak.

_nyuszi_ 2011.08.02. 17:32:45

ezúton szeretnék megkérni minden biciglistát, hogy Budapesten kívül kerékpározzanak.
mindenkinek jobb lesz így!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.02. 19:56:03

@márnyuszi.: ezuton kernem meg a lusta autosokat, hogy emeljek mar meg a picsukajukat, es probaljanak mar meg emberhez meltoan kozlekedni, akar 2 labon is lehetne:) pusz:)

_nyuszi_ 2011.08.02. 20:39:02

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
a pesti biciklisták pofátlanok,agresszívak, kiszámíthatatlanok és szabálytalanok.
én sokat gyalogolok, sokat is autózom, ha messze megyek. DE! nekik ugyanúgy be kéne tartani a kreszt, nem nagypofával hőzöngeni, és egy évben egyszer a biciklit rázva hőbörögni. és nem az autósokat szidni, hogy nincs elég bicikliút. teccettek volna 20 évig a nagy liberáldemszky alatt reklamálni.
kritikál massz. az, bazmeg, faszfejek.

spájdernecc 2011.08.03. 05:09:27

Hidegvérű jóreggelt!
SZIA KÖRÖMLAKK!
szervusz világ!
@márnyuszi.:
ott a pont

Dr. Körömlakk ® 2011.08.03. 06:03:15

csókolom,SZIASPÁJDERNECC!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.08.03. 08:08:10

@spájdernecc:
nincs a vászka, valakinek nyalni kell

értem én

Rosszindulatú Vászka 2011.08.03. 09:42:11

Kis kiegészítéssel élnák.

A biciglis pingvinekkel nincsen aj, lassúak. Senem a gyulásokkal, ők csak odafele tekernek a kocsmába, visszafele inkább mankónak hasznájják. Dudálásra és kiabálásra érzéketlenek, főként hó elején lepik el az ivók környékét életszerűen.

Node, a biciglisták élősködője, a pantomimruhás kis versenybuzik. Tolaxanak, a bicajutat direkt nem hasznájják és falkában mindég kitöltik az egész forgalmi sávot, mint a mérgesgázok a zárt tereket. A dudálásra érzéketlenek, ámde gumicsikorgatással és motorbőgetéssel idegálapotba hozhatók kipróbálva), minden közlekedő rühelli őket, mer nem mennek sehova, csak kitolásból koptassák az aszfalt passzioóból. Húzzanak a versenypájákra.

Kevésbé érdekesek a városi bölcsészek. Azok sportból élősködnek az utakon, utólag megfilozófálva a hiriget. Mert tudatosak, a KRESSZT direkt nem hajlandók ismerni, ám beszari népség, kis dudálásra az öklüket rázzák, motorbőgetésre rögvest üstvöllést lehúzódnak a cenkek.

A legajja pedig a futárok, különösképp a raszták. Cikáznak, tolaxanak, még a biciglistákat is fellögdösik, ha sietnek. Meg nem hallgatva az idők szavára, toplákok is.

Kevésbé irritálók, ámde önveszéjesek a hétvégi naccsaládos bringások. Dűlöngálnek, mint a gyulások és kanyarba falkásodva nézelődnek, megállnak.

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.08.03. 10:01:33

@Rosszindulatú Vászka:
ezt inkább ápdétbe tettem volna a helyedben, hamár szerki vagy

spájdi se haragudna
süti beállítások módosítása