globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Palackos Delej Nedű

2007.09.02. 09:46 Rosszindulatú Vászka









Motanság sok a  negatív jellegű hang azügyben, hogy történelmi szomszédaink mennyire elhúztak gazdaságilag ill. morálisan a mi rögvalónk ijetén álapotaitól. Dzsídípí, meg növekedés, meg autópája meg ijenek. Hát én asztat nemtom, de bíz amire rálátásom van, az megerősíti ezen huhogók ármányos keléseit (dönörű képzavar :). Kéremszépen, sok dolog ügyén tanulhatnók az önmagunkkal határos ám történelmileg esetenként fájdalmas területek lakosaitól. Itt van mingyár egy sokunkat érdeklő kérdés, a malátaszörp ugyi. Mer van ám sokféle kiszerelés a konzumált territóriumban. Most akor a négydekás korsót haggyuk, az akkora sérelem, hogy nem fér be a világhálúba! 

Na kéremszépen akkor a serital, mint ojan először csak félliteres palackban volt kapható a népbótban. Osztán a szigor enyhülésével már megjelent a 0,33 literes gyerekkiszerrelés palackban ill. dobozban - hej, ez a doboz már az imperializmus szelén érkezett honunkba, a romlás nem követte soká, jött a pasztőrizálás - sej, a szépemlétű hatnapos kanizsai és tsai már a múlt ködébe vesztek. Nem mintha visszasírnánk a régvolt inger- és konzumszegény éveket, mikor csak annyi palack seritalt vehettünk, amennyi üveget visszavittünk (már a hiány okán), és amikor a ser csak max. hét napot élt meg üvegcsében, de azért mégiscsak... Ha ezidőtájt valaki aszondi, hogy alkoholmentes sör, tán meg is verik (ugye, akkor még guminő senem volt). Zsiráf bezzeg volt akkortájt is. De persze ez már csak hagymázas álom, hasonlóképp a szamizdathoz, a tamizdathoz meg a tiszti vodkához (ej, a szépemlákú Tiszti Vodka...) hasonlóan is.

De visszatérvén a főcsapáshoz, a literes kiszerelésű sörital már kis honunkba is megérkezett, strapa palack meg ijenek. Muhaha. Északi (nem a nagyon, hanem a kicsit északi, brindzát kedvelő szomszédaink) honába visont ez kevésnek találtatott. Ott a palackos nedű már a másfél literes kiszerelésnél tart. Hozsánna és respekt! De télleg!

Képi illusztráció alant:
Íme,  a pomás három korsós kiszerelés, mert ugye három a magyar igazság (bár e fonéma kiejtése problémás mostanság).

Remek installáció!


Van egy pompás képregény is a palackok oldalán, tessen megnézni, segít a termék   rendeltetésszerű használatában.


Ezt a képregényt nekem nehéz értelmeznem, ezért ezt a Nagyérdemű és Rátermett valamint nem kevésbé Nyájas olvasóra bízom.

És végül, egy hölgyszemély képe, aki minden lehetséges eszközzel gátolta eme remek poszt elkészítését, alant látható. Az illető boszorgány neve Lujzika, amúgy kedvelem ezt az illetőt, de szokott rettentő mód bosszantni is.

3 komment

Címkék: sör malaszt nyelet bódogság

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr76155191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.09.04. 12:30:02

Vásenyka kedves, Ön elfeledkezik az ún. Családi Sörről. amely literes, csattosüveges kiszerelésben állt a kiváltságosok rendelkezésére

Stein 2007.09.04. 17:28:50

Drága Vászka Barátom, üdv a blogoddal való találkozás alkalmából (üzenetet is küldtem). Egy szerzői jogilag és sok más szempontból is érdekes linkkel kedveskedem neked.
cocsmazene.uw.hu/Magyar sörlexikon.pdf
süti beállítások módosítása