globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Hello Kitty - avagy a Konzuméria Békjában

2007.09.29. 08:16 Rosszindulatú Vászka









Előre is le(avagy el)nézést, hogy bocsánatot kérek, de töredelmesen bevallom, az alább prezentált tárgyat önként, mindenféle külső avagy belső kényszer hatása nélkül, szabad akaratom és döntésképességem teljes birtokában, önálló keresetemből vásároltam. Jelzem egyúttal, hogy sem metro, senem szivárványos életérzés nem cizellálja amúgy ingerszegény lelki avagy érzelmi életem. Továbbá fontosnak tartom jelezni, hogy az alanti stuffot nem saját használat céljábúl (pedig szinte naponta vagyok kénytelen használni önhibámon kívül, bár el kell ismernem, nem okoz különösebb lelki sérülést, sőtmitöbb, onlányok nézegetése szinte kellemetesebb avagy legalábis érdekesebb érzés eme perifériával, minta az előzővel) vásároltam, de persze eztet a tényet sokan fogják itt majd kéccségbe vonni - sebaj, karom erős, szívem bátor, amúgy is megaszonta nekem a Megváltó: ne hallgass a csúfolkodókra. Hát akkor itten vant lejjebb, tessenek megnézni.


Íme kérem, a legendás stuff, mely a japán Hello Kitty figura és rajzfilmhős ihletésére készült el. Kitty egy lassan középkorú macskahölgy, kinek komoj szubkultúrája, valamint erre épült, illetve a rajongókat kizsigerelő háttéripara van, miszerint nem csak sugárlemezek mozgóképekkel elérhetők, hanem szinte az élet minden területén használható tárgyakkal elárasztó, a konzumlehetőségeit kiélni akaró polgárok tömegeit kihasználó háttéripara létezik. Jelzem, nem ellenszenves a Cicalány nekem, van benne valami megkapó báj, összehasonlítva a konkurens hősökkel, nélkülözik azok debil, soxor pedofil esetleg indiszponált tulajdonságait. Mostan akkor a píszí közhangulat okán
nem teszek összehasonlító elemzéseket ide mostan itt. Azér persze Kitty senem génsebész és senem filozófus, de erre igényem amúgy senem van. Kitty befurakodott a gyermektárgyak világán túl (ceruza, édesség, füzet, uzsonnás tasi, eszcájg, radírgumi valamint öltözködési kiegészítők - pénztárca, kulcstartó, ipod légyönmagad matrica, mifene) a digitális nagyvilágba is. A Hello Kitty pólót és tangát végülis komojabb lelki sérülés nélkül tudomásul vettem. A Kitty Stratocaster már gondolkodóba ejtett - persze, ha lányzenekar volnék, mi mással zúznám, hát nem? - a Kitty pirítóst szinte megkívántam - namost, ez namcsak brenddelt termék mint a konkurenseknél elérhető, hanem rögtön Kitty orcát pirít a kenyérszeletre - hiánypótló, szavamra. Hát itt egy remek szemelvény a fent vázolt világuralmi jelenségre, a Hello Kitty macskaegér:

Salynos nem orig gyári Kitty stuff, viszont rendes japó termék. Érdemes megfigyelni a cucc optikai összhangját, kielégítve a célcsoport minden apró igényét: a szépséges orcát formázó egér bugyirózsaszín kábellel csatlakozik,  a kompjúterhez. A műszaki paraméterei rendben vannak, 1200 dpi USB optikai egér, görgetőbillentyűvel, két gombbal - tehát százasan használható stuff. Monygyuk a bal fül elhejezése okoz némi zavart az első percekben, de a kényelmes kéztartást megtalálva teljesen rendben van.

Remekül használható IBM kompatibilis személyi számítógépen, tesztelve, műxik. Kedevs figyelmesség a gyártótól, hogy millen dönörű kék fényben világít a görgető szerkezet.

















Pompásan funkciónál MacOSX alatt is, sőtmitöbb, még szebben is illeszkedik vizuálisan a fehér Mac kéjbordámhoz, mint a kefete pécésemhez. Hiába no, kis odafigyeléssel minden tárgynak megleli a leleményes hun polgár a legrátermettebb hejét :)















Illen dönörű perosban világít, ha éppen használatban van. Bocsanatért esedezem az igényes blogfüggőknek a fotókép minőségéért, de csak ez tellett tőlem a technikai lehetőségeim okán, setétben delejező, a mozgatás utáni másodpercekben a fényjátékot abbahagyó tárgyak rémképezése nagy kihívás. Mozgatom, peros. Abbahagyom, két-három szekundum és átvált más színre (ezt alább megtekinthetik). Tééleg bocsika. Ez van.








Nos, illen kékesen világít, ha passzív avagy nem buzerálom. Külön cselendzs, ha álomba szenderülök és a Maci bekapcsolva marad - az OSX pompásan lekapcsol minden aktivitást és zajos tevékenységet, de ez a príma macskaegér, miután a delejt kapja az USB portbúl, pompásan fényjátékoz. Rémálombúl felriadva okoz meglepetéseket és  riadalmakat a kékesen derendő vigyorgó macsekfigura, tehát tessenek óvatosan használni :)

17 komment

Címkék: globalicum világökörség konzumbunkó

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr8180354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.09.29. 13:59:15

Csinos darab :))
hogyé aggyák?

Teru 2007.09.29. 14:37:19

Feltételezem, a Hello Kitty-s vibrátorról és tamponról nem hallottál. Jobb is.

Rosszindulatú Vászka 2007.09.29. 18:59:05

Köszönöm, hogy benéztetek :)
Szal, ajándékba vettem a stuffot, ezért árat nem írhatok ide, de ha télleg érdekel Pók úr, sutyiba lebeszéljük - egyelőre annyit, hogy nem volt büntetőáras a (ami Kitty stuffoknál nem jellemző, igaz találtam egy remek forrást).

Vibrátorot meg hadd ne én vegyek a nejemnek :DDD

mikrobéla 2007.09.29. 19:14:02

És mit szóltak az ifjak? Szerintem a fijam konkrétan behányna, ha illennel állítanék haza. (Mégha kipróbálás okán is.)

Nem akarsz vibrátort az asszonynak? Hallottam én már olyat is, hogy a férj szeretőt vett a nőnek...

reni 2007.09.29. 20:53:13

Hol lehet kapni???Az egyik ismerősöm Hello Kitty és számítógépbuzi+mindjárt születésnapja lesz!

Autóteszt · http://www.autoteszt.eu 2007.09.29. 21:12:07

Új érdekes autótesztek:
www.autoteszt.eu

Noémi 2007.09.29. 21:32:16

Hol lehet ilyet kapni? Léygszi!

Fisher 2007.09.29. 21:45:13

Szándékosan vétesz ilyen szánalmas nyelvtani hibákat?

Rosszindulatú Vászka 2007.09.29. 23:25:11

Kedves Mikrobéla, hidd el, jó okom volt rá, hogy ijet vettem... ez van, te is házas vagy (ha már fijad van vagy valami), hadd ne mosakoggyak, egyébként nem mindegy , millen egérrel nezótezel? Egyébként télleg remek egér, bár nekem is bizar ezzel termelni :D

Kedves Reni és Noémi!
A neten találtam rá a stuffra, ha dobtok egy mélt, akkor válaszolok (miután nem vagytok regisztrált tagok, nem tudok mélt küldeni, de szívesen megosztom veletek a forrást, ha télleg érdekel bennetek).

Kedves Fisher, igen. Ha nem tecc, nem kell magad bosszantani a blogommal, salynálom, ha maradandó lelki sérelemet okoztam Neked. Így megy ez...

Noémi 2007.09.30. 00:33:27

Kedves Rosszindulatú Vászka!

A vírusirtó (vagy a tűzfal?) nem enged regisztrálni, én meg szőke vagyok (természetes...). Szóval kéne nagyon az egér :D
Ahová várom a leveled: noemi.63@freemail.hu

Nagyon köszi!
Noémi

mikrobéla 2007.09.30. 10:25:44

Oh, Életke, nem utaltam én arra, hogy mosakoggy... (bár emberbaráti szeretetből megtehetném, de végülis nem én kell, hogy szagolgassalak... :) )
Ezekkel a kütyükkel meg, max a "tudat alatti"-ra gyakorolt hatás az, ami gáz. Ugyan nem valék sznob, vagy függő, de sztem nem mindegy, hogy miljen tárgyak vesznek körül. Ha a hangod emelkedne kicsit egy felsőbb lágéba, vagy érdeklődni kezdesz más, hasonló kaliberű tárgyak iránt, vagy csak egyszerűen rózsaszínűt pisilsz, nos ezen tünetegyüttes kialakulása után szerintem válts egeret. :)

Bájdövéj, csak vótam házas. Ennek a romantikáját ezennel meghagyom Neked.

Tisss 2007.09.30. 11:12:38

e-bayen tucatszám lehet ilyenre bidelni.
Nekem onnan van, s meglehetősen olcsón vettem anno.
Igaz, volt az már két éve is.

Rosszindulatú Vászka 2007.09.30. 11:26:32

Drága Béla, Bohumilra, a Szent Galambara mondom, az olyan olvasó hősszemélyek miatt érdemes blogolni, mint amilyen Te vagy :)

Magam is az ingerszegény környezet feltétlen híve vagyok, de nekem nem okoz lelki problémát a Kitty cuccok otthoni felbukkanása. Viszont Életem Értelme örül neki. Nekem nem fáj, neki jó. Ennyi. Lehet, hogy öregebb vagyok nálad, lehet, hogy csak pacalabb, ez másik történet :D

Vicces, hogy romantikáról írsz nekem, mert magam meglehetősen alulcizellált vagyok érzelmileg (valszeg a diadalmas északi gének okán). Két érzés hattya át létem, az éhség és a nyűgösség, egyéb érzelmekre csak korlátozottan vagyok képes :).

U.i.: a Weores Sándor idézeteden azóta és rágodok, kicsit beletrafáltál, mert az én szememben Ő az egyik legnagyobb íróember és költő és hősszemély. Muris.

A Többi Kommentelőnek:

Az e-bay valóban telve van a fennt kitárgyalt tárggyal, de sajna hunföldre nemigen szálítanak garanciával (egy Hong Kongban székelő cég a bajnok 10,7 dodóval, két napig vadásztam a stuffot, de itthon is találtam nem bűntetőáras forrást. A legjobvb barátom a gúgli :D).

mikrobéla 2007.09.30. 11:33:34

Nem ér nekem iljeneket írni. Légy tekintettel a kölkeimre, akik nem értik,miért vigyorgok oly szélesen a monitornak.

mikrobéla 2007.09.30. 11:39:33

Ja, és vitába szállnék az alulról cizelláltságról, tekintve az irodalmi (ésegyéb) ízlésed és stílusod. De valszeg nem hagynád magad.

Indilyány 2007.10.01. 13:15:07

Sziasztok!
Nekem is kellene ilyen egér, egy megszállott Hello Kittysnek szülinapra :) kérlek küldjétek el nekem is, hogy hol lehet ilyet venni!
judit86@gmail.com

Rosszindulatú Vászka 2007.10.01. 21:36:27

Naszóval, a legolcsóbban külhonból lehet beszerezni, csak sajna a legtöbb cégnek hunföldre nincsen szállítás, de nem reménytelen az ügy (a honi 6.000-9.000 HUF közötti árak sztem büntetősek, csakúgy mint némely napnyugati 45-65 dodósak.

www.dealextreme.com/details.dx/sku.3067

Ez a legolcsóbb amit találtam (érdemes többen összeállni, akkor van árengedmény meg a szállítás kölcségei is aprózódnak. Az itthonit pedig (amit fenntebb mutattam meg onlájn) itt leltem:

www.teszvesz.hu/?mm=2

Az árak itt is szórtak, de nem reménytelen az ügy, kis szerencsével. Magam is elcsodálkoztam, millen sok megszállott eszelős gyűjt ehhez hasonló haszontalanságot (bár végülis vannak lényegesen megdöbbentőbb hobbik is). Én már a külföldi rokonság zaklatásán törpöltem, mire meglelém az én példányomat a fenti hun aukciós portálon.

Sok szerencsét :)
süti beállítások módosítása