globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Az amatőr természetjáró

2007.10.01. 23:28 Rosszindulatú Vászka









Egy idényjellegű virtuális természetjárásra invitálom a nagyérdeműt. Nem kell megrettenni, nekem sem tartott messzebb utam a bűvös néhányszáz méternél, amit a magamfajta eccerű virtuálpolgár képes felfogni külső segítség nélkül. Nincs mit tenni, a komfortos szandálok időjárás okán való lecserélésük után meg kell barátkoznunk a természet színforgatagát undokbarnára, valamint a fűtésszámlánkat setétborzasztóra cserélő felsőbb akarattal való megbékélésre.

Lám, a gondos gazda már bekészítette a téli húslevesek fontos adalékát szárítani, bízván a szebb jövőben, miszerint télen is lesz mit kanalazni.


Az alma is lassan beérik, vajh, mi lesz főzve e gyümölcsből? Lekvár bizton nem, a calvados idegen hazánk desztillált forgatagától. Szorongató kételyek...

 
A birs is hullattya gyümölcsit, nincs mit tenni, vége a nyárnak. Miniszoknyák, dekoltázsok, puci combok... hát isten véletek :(


Hát, a dió külön kalandnövény: gyorsabbnak lenni, mint a mókusok és a ...
á, haggyuk.



A tengeri is a végét járja, már csak tűzrevaló a maradék csövekkel együtt. Szomorú dolgok ezek, miként válik füstté a nyári színes forgatag.



Hol virág nőtt, most hullatag... több hónapnyi sárga mosolygás vált át hirtelen szomorú kóróvá.


Persze a bölcs gazda sohasenem szűkölködik. Az erkéjen leltem ezt a pókot, aki bíz betankolt csemegével a szűkösebb napokra.


Lám csak, mindenkinek a maga főztje ízlik elsőként, akárcsak itt.



A préda bedunsztolva ízlés szerént, már csak falni kell, ha megéhezik a napsugártól felhevült vadász.



Persze, jobb szemmel tartani a prédát, biztos ami ziher.



Hát ijen kegyetlen a természet, rovar rovarnak farkasa. Meg én kérek elnézést, de utálom a darázsokat, meg félek is tőlük. Külön para, tavasszal irtani a fürkészdarazsakat, mert nyár elejére, mikor észleli a polgár a fészket, már tele van lakókkal. Max hajnalban írthatók, nyáron már nem, mert éjjel is vadásznak szóval tök cselendzs az egész. No de mind1, ha elkezd fagyni, ez a porbléma tolódik tavaszra. Reméjjük.

6 komment

Címkék: malaszt évszakok

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr36183053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2007.10.02. 11:40:26

A képek szépek!
A szöveg pedig szinte költői...
A pókról meg ugye ne is beszéljünk :))

p.nyúl 2007.10.03. 22:16:11

Szia!
Nagyon szépek a képek!Megmutattam őket a gazdámnak, ki lészen professzionális fényképkészítőésoperatőr, és általa meg van dícsérve szintúgy.
A fák azért szerintem most a legszebbek, az a kurvasok szín nincs máskor, csak ősszel.

mikrobéla 2007.10.05. 14:10:12

Nem szeretem a pók. Nem neked szól spájder!
Viszont van két madaronc, meg egy sztori.

Anno a csurik bezabálták a fél német szótárt. Akkor nem tulajdonítottam jelentőséget eme esetnek, hogy előtanulmányokat folytatnának idegennyelvűség terén. Viszont ma igazolták kósza gondolatom,mert azt mondtam: sicc! –és erre távoztak. (Gyengébbek kedvéért: elrepültek.) Szóval kéremalássan, ez itten a tudásnak leszen az diadalja!

Vászka, a te pókod mit tud?

mikrobéla 2007.10.09. 22:17:57

Most lehetnék én interaktív. :) Egy fecske nem csinál nyarat?

Dr. Stein (törölt) 2007.11.17. 17:07:15

Ugye, hogy nem könnyű folyamatos blogot írni?

fullmoon 2007.11.27. 12:42:08

Ez tényleg kafa,mármint a JÓmagyaros szépképsorozat...:))
süti beállítások módosítása