Rettenet, avagy magyar alázás
2008.04.24. 21:01 Rosszindulatú Vászka
Még az én sokat látott szemem is döbben időnként akkorát, hogy netovább. Nemzeti kicsünk ezen alázása vért kíván és azonnali bosszúért kiált! Hát itt már semmi senem szent? Mi lesz velünk ezek után? Mi jöhet még? Szójás biopacal? Műfokhagyma aromás teljes kiőrlésű margarinos pirítós? Eb ura fakó, ez így nem mehet tovább!
Mert kéremszépen a freccs, az hungarikum, nemzeti örökségünk éke-fénye. Persze van bortermelő, aki másként gondolja. Kaptam már barátomtúl úgy borot, hogy erős esküvéssel kellett legott megfogadnom, hogy az ő borát nem freccsnek iszom. Úgy is lett. A legnagyobb örömömre :) De azért a jófajta freccs, főleg nyáridőn a magamfajta agrárproletár napjának fűszere és öröme. Alant a rettenet képi illusztrációja, hogy lássa a nyájas Olvasó, nem a levegőbe beszélek :(
A kép magért beszél: bor alapú ízesített koktél! Beszarás. Az összetevők is furák. Jelzem, mijen amatőr stuff, hogy kísérő cimke kellett hozzá, hogy megfeleljen a hun szabványoknak.
És itt a termék kistestvére, a VBK. Már az alaptermék is nemzetidegen, de legalábbis talányos számomra. Miért vesznek ijesmit szájukba a júzerek önszántukból? Nem értem...
17 komment
Címkék: hungaricum konzumbunkó nyelet
A bejegyzés trackback címe:
https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr8440897
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bakkerovics Bakker 2008.04.25. 21:26:05
A VBK fos, mer a kóla a sátán itala. a jó fröccs azmeg kíváló rizlingből, meg szódavízből (és NEM ásványvízből, mer a magas ásványianyag-tartalom elbassza a fröccs ízét) áll ízlés szerinti arányban. ha ez lak a palackban, az nemnagy gáz, mer méne lehetne eggy szatyorral elvinni kirándulni, vagy csak úgy a melóba...
Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.05.05. 14:24:26
A fröccs mindenképpen fehérborral készül, de van, ahol adják vörössel is.
Ha nem vagyunk szakértők, az íz (meg a hatás) a lényeg.
Az ilyen "gyári" kiszerelés pedig azért nem célszerű, mert lehet h épp azzal az olcsóbb borral nem jó a kóla vagy a szóda/ásványvíz, vagy pedig jó lene, csak nem abban az arányban.
Ha egyeénileg vesszük meg, sztem mindenki vegye meg a hozzávalókat külön-külön, és kedve szerinti arányban igya meg :)
Ha nem vagyunk szakértők, az íz (meg a hatás) a lényeg.
Az ilyen "gyári" kiszerelés pedig azért nem célszerű, mert lehet h épp azzal az olcsóbb borral nem jó a kóla vagy a szóda/ásványvíz, vagy pedig jó lene, csak nem abban az arányban.
Ha egyeénileg vesszük meg, sztem mindenki vegye meg a hozzávalókat külön-külön, és kedve szerinti arányban igya meg :)
Lófő (törölt) 2008.05.06. 14:13:11
Igaza van Saur kartácsnak!
igazi freccset csak fehér száraz borból illendő készíteni-szódavízzel és hidegen,hogy a pohár bepárásodjon.
Ínyenceknek ajánlom a borszéki ásványvizet.
igazi freccset csak fehér száraz borból illendő készíteni-szódavízzel és hidegen,hogy a pohár bepárásodjon.
Ínyenceknek ajánlom a borszéki ásványvizet.
A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.05.08. 16:18:22
juj
ez a horror, nem a subba
ez a horror, nem a subba
getva 2008.05.15. 11:37:24
ásványvíííííííííííííííííííííz??????????
Szikvíz, kérem, szikvíz, Jedlik Ányos receptje alapján.
Kizárólag!
Szikvíz, kérem, szikvíz, Jedlik Ányos receptje alapján.
Kizárólag!
ppp 2008.05.20. 15:03:45
Mi újság van veled Lófő ?
Lófő (törölt) 2008.05.22. 10:17:58
ki vagy te sok pö betü,ösmerlek tán?
Nem túró kúra, KÚRÓTÚRA vazze! 2008.05.27. 19:33:50
Már a régi görögök is... (v.ö. crater)
(csak nekik nem volt Jedlik Ányosuk, ezért be kellett érniük a közönséges kútvízzel)
Bor Szóda
Kisfröccs 1 1
Nagyfröccs 2 1
Hosszúlépés 1 2
Házmester 3 2
Vice(házmester) 2 3
Háziúr 4 1
Lakófröccs 1 4
Készíthető BÁRMILYEN jó minőségű, száraz vagy félszáraz borból. NEKEM a legjobban a kunsági kadarkából jön be.
(csak nekik nem volt Jedlik Ányosuk, ezért be kellett érniük a közönséges kútvízzel)
Bor Szóda
Kisfröccs 1 1
Nagyfröccs 2 1
Hosszúlépés 1 2
Házmester 3 2
Vice(házmester) 2 3
Háziúr 4 1
Lakófröccs 1 4
Készíthető BÁRMILYEN jó minőségű, száraz vagy félszáraz borból. NEKEM a legjobban a kunsági kadarkából jön be.
Udo Trauschgeritzer 2008.05.27. 23:17:21
És ne feledkezzünk meg az öreg rezzentettről sem! Ez úgy készül, hogy a fél literes korsót közel színültig öntjük a borral, aztán ezt egyik kezünkkel a szódásszifon csőre alá tartjuk, majd a másik kezünk tenyérgyökével finoman ráütünk a szifon szelepkarjára (elsütő karmantyú), így a másodpercnél rövidebb ideig spriccelő szódaimpulzus finoman megrezzenti a bor felszínét....
Hajjakend / Vajmaci / BUTTERBRUMM (törölt) 2008.06.17. 10:52:07
Bakker...aszittem szopacc!:D:D
idestova 2008.08.23. 23:27:51
az FRÖCCS, öcsisajt. Ahogy nincs tek, csak tök, fenek helyett főnök, gyer helyett Győr, és lecs sincs, csak lőcs. Vagy te annyira pesti vagy, hogy kihullott a betúkészletedből az ö és az ő?
idestova 2008.08.23. 23:31:07
"Jelzem, mijen amatőr" helyett "Jelzem, milyen amatőr"
avétos csecsnyalat 2008.09.18. 18:05:46
idestova, vajon miért vagy te ilyen balfaszgeci?