globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

A próféta II.

2009.09.07. 22:47 csőr dzsinn ész

Ismétlem, 1976. jóccakát!

Edward George Ruddy died today! Edward George Ruddy was the Chairman of the Board of the Union Broadcasting Systems, and he died at eleven o'clock this morning of a heart condition, and woe is us! We're in a lot of trouble!

So. A rich little man with white hair died. What has that got to do with the price of rice, right? And *why* is that woe to us? Because you people, and sixty-two million other Americans, are listening to me right now.

Because less than three percent of you people read books! Because less than fifteen percent of you read newspapers! Because the only truth you know is what you get over this tube.

Right now, there is a whole, an entire generation that never knew anything that didn't come out of this tube! This tube is the Gospel, the ultimate revelation. This tube can make or break presidents, popes, prime ministers... This tube is the most awesome God-damned force in the whole godless world, and woe is us if it ever falls in to the hands of the wrong people, and that's why woe is us that Edward George Ruddy died.

Because this company is now in the hands of CCA -- the Communication Corporation of America. There's a new Chairman of the Board, a man called Frank Hackett, sitting in Mr. Ruddy's office on the twentieth floor. And when the twelfth largest company in the world controls the most awesome God-damned propoganda force in the whole godless world, who knows what shit will be peddled for truth on this network? So, you listen to me.

Listen to me: Television is not the truth! Television is a God-damned amusement park! Television is a circus, a carnival, a traveling troupe of acrobats, storytellers, dancers, singers, jugglers, side-show freaks, lion tamers, and football players. We're in the boredom-killing business! So if you want the truth... Go to God! Go to your gurus! Go to yourselves! Because that's the only place you're ever going to find any real truth

But, man, you're never going to get any truth from us. We'll tell you anything you want to hear; we lie like hell. We'll tell you that, uh, Kojak always gets the killer, or that nobody ever gets cancer at Archie Bunker's house, and no matter how much trouble the hero is in, don't worry, just look at your watch; at the end of the hour he's going to win. We'll tell you any shit you want to hear. We deal in *illusions*, man! None of it is true! But you people sit there, day after day, night after night, all ages, colors, creeds... We're all you know.

You're beginning to believe the illusions we're spinning here. You're beginning to think that the tube is reality, and that your own lives are unreal. You do whatever the tube tells you! You dress like the tube, you eat like the tube, you raise your children like the tube, you even *think* like the tube! This is mass madness, you maniacs! In God's name, you people are the real thing! *WE* are the illusion!

 

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr751367181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

márnyuszi 2009.09.08. 08:50:07

halleluja, halleluja!

Dr. Körömlakk ® 2009.09.08. 09:25:46

kettő a nyomodba nyúlbazzeg :)
nebogyózzad összve a naccobát he
:)

márnyuszi 2009.09.08. 09:38:26

lecsaptál mi, mint gyöngytyúk a takonyra?! :)

Pikk Dáma ♠ 2009.09.08. 09:43:19

mi ez a kofalárma kora reggel?:)

márnyuszi 2009.09.08. 10:06:17

@Pikk Dáma ♠ / bip-bip:
musz egy kicsit piszkálódni, csak hogy felébredjünk!:)

jóreggelt hölgyek!
úgy látom, hogy a fiúkák posztolnak, aztán eltűnnek.

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 10:06:27

tiszteletem a hölgyeknek, uraknak, és boldog életet pöti gyerekének, pötinek és férjének, melyet egészséggel, szeretettel és sok pénzzel kövez majd ki a jósors!

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 10:11:08

@p.nyuszi:

nagyon kemény ez a film. hamarosan jön még pár snitt belőle. aszittem nagyon okos kisfijú vagyok, hogy én mikre rájövök magamtúl.

hát nem. kurvára ottvan ez a film.

és a nagy lófaszt konspirácijós tejória. ez megy kérem nagyba, mondhatni globálice. globalicum.

lehet rajta nevetni, de én speciel elszorult torokkal figyelem, ahogy kiírták az emberekből a kreativítást, és az öntudatot, ahogy broileresítenek mindket.

kezdem komoylan hini hog ya komenyizmus ugyanazok kísérlete volt mint a kapityalizmusé.

asztat nemtudom, hova lehet ezelől menekűnyi.

mertkérem gőzerővel nyomják ugyanezeket itthon is.

győzike, mónyika, ostoba rajzfilmek, celebek, gyengített oktatás. mind mind a broilerizácijó része.

mondhatod hahaahaaa, de én engem már meggyőztek, hogy átlátok a szitán

csak tenni nem tuok ellene...

spájdernecc 2009.09.08. 11:10:06

Figyelj rám: a televízió nem az igazság! Televízió egy Isten-átkozott vidámpark! Televíziózásban a cirkusz, egy karnevál, egy utazó társulat az akrobaták, mesemondók, táncosok, énekesek, zsonglőrök, side-show őrült, oroszlán tamers, és a futballisták. Mi vagyunk az unalom-leölés üzlet! Tehát, ha szeretnénk, hogy az igazságot ... Go to God! Menj a guruk! Go to magatokat! Mert ez az egyetlen hely, te valaha is találni valódi igazság

hát, ezzel beljebb vagyok
nem baj, olvasok egy kis Drábikot

spájdernecc 2009.09.08. 11:10:49

öööö
sziasztok
/bamba én/

Pikk Dáma ♠ 2009.09.08. 11:18:48

amúgy jól vagy, Spájdi?:))

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 11:22:09

@spájdernecc: höhö... egész jól fodíjja a gíp eztet.

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 11:26:36

höhö

Így. A Rich Little, fehér hajú ember meghalt. Hogy mi köze a rizs ára, igaz? És, hogy miért * * az, hogy jaj nekünk? Azért, mert az emberek, és hatvanhárom millió másik kettő amerikai is figyel rám most.

Azért, mert kevesebb mint három százaléka olvas könyveket, emberek! Mert legalább tizenöt százaléka olvasol újságot! Mert az egyetlen igazságot, tudja, hogy mit kap át ezt a csövet.

Most van egy egész, egy egész nemzedék, amely soha nem tudott semmit, ami nem jön ki a cső! Ez a cső az evangélium, a végső kinyilatkoztatást. Ez a cső tud vagy alkalom elnökök, pápák, miniszterelnökök ... Ez a cső a leginkább félelmetes Isten átkozott erő az egész istentelen világon, és jaj nekünk, ha valaha is esik a kezébe a rossz emberek, és ezért jaj nekünk, hogy Edward George Ruddy meghalt.

na, egész pöpec. höhö
videójátékos :)

most hallottam egy büszke indiaitól, hogy ezt indiaijak csinájják, és hogy azért ilyen kibaxott jó, a googlitranszlét, mert minden nyelvet előbb szanszkritra fordítanak és utána a célnyelvre.
Merthogy a szanszkrit mekkora jó nyelv már, és hogy leírja az összes nyelvet.

höhhö...

a cső helyett képernyő, meg ienek, rögön érthető a csóka.

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 12:07:56

@sarasvati:

egy átlagos film a múlból. faszi egy őrűtt hírbemondót jáccik, aki bekattan, és engedik tovább dumálni, nyomja a dolgokat mint egy showt, de közben olyanokat mond, hogy leesik az ember feje.

de van egy párhuzamos lámúr is benne egy szerelemre képtelen nő és egy ötvenes között, ami szintén nagyszerű párbeszédeket eredményez.

aztán van egy jelenet, ahol a tévétársaság főtulaja mond murva jót a világról a prófétának

az előbb nevezett höly meg mindent filmnek néz, szóval mikor esik a nézettsége a pófétának, megrendezi a meggyilkolászását, de élő adásban azt is, mert nem érzi a dolgoknak hol van eleje meg vége.

jópofa film.

deja próféta benne a csúcs.

Pikk Dáma ♠ 2009.09.08. 12:50:47

jahogy ez egy filmrészlet
akkor beletekerek

de mér nem írod oda akkor, hogy ez egy film, vazze

azt hittem valami nyomi tévépróféta, mondom, bele nem nézek...

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 12:57:15

@Pikk Dáma ♠ / bip-bip:

hát szerintem abbana pillanatban, hogy elkezded nézni, egyértelmű, hogy egy régi film.

Az előző posztban is fantitörpiket mond.

Pikk Dáma ♠ 2009.09.08. 13:07:24

@csőr dzsinn ész:

de nem szoktam belenézni, na

videókat ritkán indítok el, valahogy sosincs kedvem hozzá. kivéve, ha odaírják, hogy az micsoda, és az felkelti az érdeklődésemet.
ez van:)

csőr dzsinn ész 2009.09.08. 13:17:31

@p.nyuszi:

A film címe The network.

nagyon elfeledett film, pedig próféciják vannak benne kéremszépen.

Hihetetlen jól megszerkesztett, megírt és fényképezett film, kolosszális szinészi játékokkal.

és van rajta kérem lakk, és patent, és kortalan.

márnyuszi 2009.09.08. 13:38:14

@csőr dzsinn ész:
igen, igen a wikin néztem reggel.
link fentebb

márnyuszi 2009.09.09. 09:11:33

jó. hát akkor itt gratulálok Zsir kartácsnak az index főoldalhoz, mert a görény kommentbajnok baszik megjeleníteni a kommentet.

csőr dzsinn ész 2009.09.09. 09:28:19

@p.nyuszi:

hahó.

hogy mi ? Ez a komment nekem nagyon belterjes már.

Milyen főöldal? Milyen görény?

csók!

márnyuszi 2009.09.09. 10:24:21

Zsirparaszt kartács az index főoldalán, mint napi kommentbajnok a kommentbajnok c. blogban.
a kommentbajnok nem enged kommentelni.

márnyuszi 2009.09.09. 10:26:09

visszavontam, már engedett. blogmotor monnyon le.
süti beállítások módosítása