globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Játék a betűkkel

2009.10.22. 07:31 Rosszindulatú Vászka

Király Linda azt se bánja, ha kinyalják

Egy egészen sajátos helyszínt választott a főzéshez Király Linda, akinek az új barátja is besegített a szerdán adásba kerülő Hal a tortán című főzőshow-ban.

Vitathatatlanul egyedivé tette főzési előkészületeit a gyönyörű énekesnő, aki egy szaunában kevert csokikrémet barátjával. A szerda esti adásból megtudhatod, hogy keverési technikájukat mennyire díjazzák vendégeik: az énekesnő azt se bánja, ha kinyalják utána a bödönt.

Forrás: neon

Mit lehet ehhez hozzáfűzni, azon kívül, hogy drakulálok? Remélem Linduska bödönnye megtallája nyelvmesterét és nem csak tétova kavarás lesz. Vagy kavarodás. Az annyira zsenánt volna. A szaunában főzéshez meg ugye volt écca, mégpedig írta Örkény István úr egypercesében a nagykájhákba kicsiny lakásokat építeni javaslló orvos esetében. Azért remélem a tortalapot nem így akarja elkészíteni az az okos, rokonszenves hölgy, mert abból csúnya égés lesz, odakozmálhat a csuprocskája is akár.

Elképesztő neveket adnak a gyerekeknek

Arzén, Ribizli, Gerbera, Manna – a felsorolás nem egy bájital vagy mérgező vegyület összetevőit tartalmazza, hanem új magyar utóneveket

MAGYARORSZÁG — Mint azt a Blikk megírta, Sebestyén Balázs műsorvezető és felesége, Viki is az elsőre igen furcsa Benett nevet választotta elsőszülött kisfi ának. A különleges névválasztás már nem a sztárok sajátja, sokan adnak olyan nevet gyereküknek, amelyet még senki előttük.

– Dalton (2,5) az első volt Magyarországon. Nem akartuk, hogy ő legyen a tizedik Pistike vagy Lacika az óvodában, és külföldön is ismert ez a név – mondta Horváth Alexa (32), Dalton Elek édesanyja. – Azok a szülők, akik enynyire extra nevet adnak a babájuknak, valamilyen különleges sorsra szánják a gyereket.

Ezzel azonban nagyon kell vigyázni, mert ha a gyerek nem olyan tehetséges, hogy betel jesítse ezt a tudat alatti szülőióhajt, könnyen teherré válhat számára a nem kívánt különlegesség – magyarázta dr. Szendi Gábor (55) pszichológus. De van olyan is, aki minden szülői kényszer vagy jóakarat nélkül választ magának a hagyományostól eltérő nevet.

A legfrissebb bejegyzések
A legújabb női nevek: Bodza, Ribizli, Cseresznye, Ánizs, Gerbera, Lorenza, Sáfrány, Ditke, Ameli, Jelina, Zsolna, Szienna, Linett, Nola, Norina, Vasszilissza, Ármika, Ajna, Dzsindzser. A legújabb férfinevek: Deniel, Benett, Dimitri, Amin, Dalton, Alek, Élon, Keve, Rikárdó, Timon, Emílió, Manó.

Forrás: Blikk

Mekkora szopás lehet, hogy a különleges név birtokolója nem lesz különleges... és mi lesz a Kovácspistikkel? Nagy teher lehet parasztos névvel celebnek lenni,  én sohasenem tennék ojasmit.  A légyönmagad telefoncsörgés meg társai már úgy láccik kevésnek találtatott, hát köll egy jó név, az jó meglátás. Kisvártatva lesz még az oviban Dzsedike meg Pirézka is, talán még az lehet, hogy ha elfogynak a növénynevek meg a peridusos rencer elemei - gondolom a Pólonia női név lehet, a Plumbum meg ojan átmeneti, de ezt még nem lehet bisztosan tudni - sorra kerülhetnek történelmünk vagy irodalmunk talán nem méltatlanul elfeledett hősei is. Telve lesznek a kisdedóvók Kovács Titánkákkal meg Kolompár Csobánokkal. Meg Horvát-Kis Dzsémsz Eutanáziákkal.

1 komment

Címkék: édesanyanyelvem

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr871466933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása