globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Kis hamis

2009.10.30. 09:15 Rosszindulatú Vászka

Az óvatos konzumbunkó

A távolkeletről idefele áramoló stuffoknak egy fajtája a nem hamisított, hanem a felületes szemlélő számára megtévesztően, az eredetire hasonlító nevű és logójú termék. Vagy még az lehet, hogy ezen cuccok fogyasztóit nem is érdekli a brend, csak csupán hasznos cuccot akarnak soppolni, de hamár homár, ha világmárkájúra hasonlít a dolog, hát még csak jobb.

Nem újkeletű a jelenség, nem is tudom, hogy szélhámosság-e, mindenesetre fles. Van benne valami a határozottan a komenizmus éveit átszövő életérzésből, az a majdnem ojan, mint az igazi, csak... fílingből. Feltehetőleg, a világ tárgyiasult értékek szempontyából szerencsésebb felén ez szélhámosságnak minősül és a fogyasztó megtévesztésének, noha akit ijesmivel át lehet verni, az nyilván meg is érdemli. Többnyire. A többiek meg kapnak néhány percnyit a nyugati világ konzumbunkóinak hamis lukszusérzetéből és boldogságából. Vagy szarnak rá és nem is érdekli őket a brend, csak az olcsó terméket láttyák, ezt nem lehet tudni. Képi illusztrációk alant.

4 komment

Címkék: világökörség konzumbunkó multikulti

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr751485913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_nyuszi_ 2009.10.30. 13:47:10

"Feltűnően csinos lány vagyok és tetszik nekem egy fiú. Az egész suli K-nak tart, pedig én csak azt engedem, hogy fogdossák a fenekem. Előtte is szoktam rázni a fenekem, mutogatom a bugyim és nagyon jó cuccokata veszek fel, mégsem szeret. Nagyon kétségbe vagyok esve. A másik gondom az, hogy megjött és félek, hogy a szüleim rá fognak kényszeríteni a tamponra."
süti beállítások módosítása