globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Agymosott jenki hüjék

2010.01.18. 05:03 Rosszindulatú Vászka

Eddig is volt róla todomásunk, hogy az átlagos jenki médiafogyasztó nem az eszével veri ki a biztosítékot. Fel köll hívni a figyelmét, hogy a tükörbe a dolgok másképpen láccanak és a macskacicát nemám a mikróba száríccsuk. Persze ezek egyben jogi esetek is precedens értékkel, ám aki képes megszámolni a csokimorzsát a csipszes dobozban, hogy hirigelhessen szélhámosság okán, az eléggé perverz és pofánlecső neki.  Képesek órákat szobrozni a mozi előtt, hogy elsőzhessenek, és képesek órákat bandázni hogy élőbe is láthassanak sztárokat.

Az írott delej okán bekövetkező depis öngyilázat már ismerjük az ifjú Wether úr okán, de azért eléggé varázsos, hogy mindezt egy állítólagosan lopott sztorira felépített fiktív világ filmre vitele is okoz hasonló tűneteket. Hát eszem-faszom megáll!

Tömeges depressziót okozott az Avatar

ÁLOMVILÁG – Pszichiáterek szerint az Avatar-élmény legnagyobb veszélye, hogy a nézôk túlzottan belehelyezkednek a film világába.

– A háromdimenziós elemek lehetővé teszik, hogy a néző úgy érezze: valóban ott van a helyszínen. Az emberek szürkének érzik a saját világukat, amikor kijönnek a moziból. Tömeges depressziót eredményezett a film, sőt, akadtak olyanok is, akik öngyilkosságot kíséreltek meg – mondta dr. Stephan Quentzel a CNN-nek.

A szakember szerint az emberi agy túlságosan nyitott a Cameron által készített film látványelemeire, és vágyképpé formálja azokat. Egy a témában készült honlap már több mint tízezer felhasználót számlál, akik megosztják élményeiket, és arra adnak tippeket, hogyan kell túlélni a való világot.

– Úgy érzem, nincs értelme az életnek, minden szürke és undorító. Minek éljünk egy haldokló világban? Arra gondoltam, megölöm magam és talán egy Pandorához hasonló helyen ébredek majd fel – írta az egyik látogató.

Egy fiú még azt is felvetette, hogy alapítsanak új, a filmben látott navikéhoz hasonló törzset, mely ugyanolyan természetbarát eszméket követ, mint az Avatar bennszülöttei. A pszichiáter szerint aggodalomra ad okot, hogy az emberek ennyire elvesztek a virtuális világban.

Forrás: Borsonline

8 komment

Címkék: beteg bazmeg aberáltos

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr151679108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

getva 2010.01.18. 07:17:14

ja ezt hallottam, próbálják az ifijúverter- szindrómát reáhúzni

getva 2010.01.18. 07:19:17

pandorának híjják azt az el nem érhető izét?
Adrian Mole-nak is az volt, pandorája
újraolvasom iket

Rosszindulatú Vászka 2010.01.18. 08:14:59

Nomeg az antik mitológiába is volt Pandóra ugye, az a dobozos hirig, a görögök is perelhetnének :)

jonnglenn 2010.01.18. 08:34:52

megnésztem
a film egy foscsomó de háromdében sárkányozni majdnem ojan mint a siklóernyő géknékül

Pikk Dáma ♠ 2010.01.18. 16:16:08

hát nekem nem volt katarzisom senem depresszióm a film után. legalább is nem a filmtől, ha egyáltalán...

Pikk Dáma ♠ 2010.01.18. 16:17:10

ja, most jut eszembe, hogy nem is vagyok jenki

Pikk Dáma ♠ 2010.01.18. 16:24:05

idevágó hír:

Valószínűleg sok csecsemő kapja majd az Avatar nevet az Egyesült Államokban. Amerikában természetes jelenségnek számít, hogy sokan a
legsikeresebb mozifilmek szereplőiről nevezik el az újszülötteket.
James Cameron világszerte sikert arató új sci-fije nyomán az amerikai mozirajongók körében máris az Avatar az egyik a legnépszerűbb név.
A kasszasikerlistákat már ötödik hete vezető háromdimenziós alkotás vasárnap este elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Glóbusz-díjat,
és Cameron a legjobb rendező lett, ami nyilván újabb ösztönzés a mozirajongók számára, hogy gyerekeiket a film címe vagy valamelyik szereplője után nevezzék el.
Az Avatar mellett népszerű név lett Neytiri, aki a kitalált Pandora bolygó csodálatos világában az őshonos harcias navi nép hercegnője.
Minden bizonnyal sokan fogják gyerekeiknek a Toruk nevet adni, a filmbeli hatalmas repülő sárkány után, és a fiúk körében gyakori
lesz Eytucan, aki Neytiri apja, a navi nép vezére.
Az új filmes nyelvet teremtő fantasztikus film hatására sokan Pandorának fogják keresztelni gyereküket, így fejezve ki és téve maradandóvá a film iránti imádatukat.
Az egymilliárd dolláros bevételi határt eddig az Avatar érte el a leggyorsabban a filmtörténetben, jelenleg 1,6 milliárd dolláros jegybevételnél tart. Amerikai szakértők megfigyelése szerint ha egy
film átlépi a 100 millió dolláros bevételt, megnő az esélye annak, hogy valamelyik karaktere névadási mániát indít el.
süti beállítások módosítása