Miután a zország epertermő vidékeit elmosta az aranyatérő májusi eső, kéretik az alábbiakat inkább a vágy tárgyának, mint materializálódott tényvalónak tekinteni :))
Epres álom pohárkrém recept
Hozzávalók 4-5 kehelyhez: 1 csomag vaníliás főzés nélküli pudingpor, 375 ml sűrű tejföl (1 nagy pohár), 375 ml habtejszín (huuu…de jó a rózsaszín színű, jókedvű tejszín), ¼ csapott mk stevia por, vagy 10 dkg porcukor, 1 tk zselatin fix por, kb. 30-40 dkg eper, csipet stevia por, vagy 5 dkg porcukor, kelyhenként 2-2 szelet vajas keksz, menta levél a díszítéshez
|
A vaníliás pudingport a tejszínnel együtt verjük kemény krémmé.
Tegyük hozzá a sűrű tejfölt, a zselatin fixet (ez akár ki is hagyható), és az édesítőt (vagy porcukrot).
További 1-2 percig verjük a krémet.
Az eper ¾ részét turmixoljuk le péppé, ha szükséges édesítsük.
Vegyünk elő egy habzsákot (pl. csillagcsöves fejjel).
A kelyhek aljára tegyünk 2-2 ek eperpürét.
Erre nyomjunk egy réteg krémet.
Egy-egy kekszet morzsoljunk erre a krémrétegre.
Majd ismét epervelő réteg, és legvégül még egy krémréteg kerül.
A felső krémréteget simítsuk el egy kanállal.
Szép, nagy, és ép eperszemeket vágjunk vékony szeletekre.
Ezekből, a szeletekből rakjunk a kelyhek tetejére virágot.
A virágok közepére nyomjunk egy krémcsúcsot, amit mentalevéllel díszíthetünk.
A desszert tetejét szórjuk meg 1-1 durvára morzsolt keksszel.
Tegyük hozzá a sűrű tejfölt, a zselatin fixet (ez akár ki is hagyható), és az édesítőt (vagy porcukrot).
További 1-2 percig verjük a krémet.
Az eper ¾ részét turmixoljuk le péppé, ha szükséges édesítsük.
Vegyünk elő egy habzsákot (pl. csillagcsöves fejjel).
A kelyhek aljára tegyünk 2-2 ek eperpürét.
Erre nyomjunk egy réteg krémet.
Egy-egy kekszet morzsoljunk erre a krémrétegre.
Majd ismét epervelő réteg, és legvégül még egy krémréteg kerül.
A felső krémréteget simítsuk el egy kanállal.
Szép, nagy, és ép eperszemeket vágjunk vékony szeletekre.
Ezekből, a szeletekből rakjunk a kelyhek tetejére virágot.
A virágok közepére nyomjunk egy krémcsúcsot, amit mentalevéllel díszíthetünk.
A desszert tetejét szórjuk meg 1-1 durvára morzsolt keksszel.
forrás : http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/1958-epres-alom-poharkrem-recept.html
Jó vágyat!