globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Mókás eszcájgok

2010.06.11. 06:00 Rosszindulatú Vászka

Avagy a konzuméria válasza
a borsznobéria erős giccsekkel

30 komment

Címkék: világökörség konzumbunkó aberáltos

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr382072911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rokka 2010.06.11. 08:33:32

szépjó péntek reggelet nektek!

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.11. 08:34:18

2nd
morgen

golflabdásom van
arturitus(!)meg kéne

Rokka 2010.06.11. 08:35:12

Vászka, haén megkezdek egy üveget az hamar kiürül :-) nade azér a "kűgyé bort" os naon jó

Rokka 2010.06.11. 08:35:50

nahát, még mindég nemdobott lea bloghu nahát

spájdernecc 2010.06.11. 08:40:30

ez a szűnyogos tetszik
szép nagy felületen fogja a port

spájdernecc 2010.06.11. 09:31:25

@Rosszindulatú Vászka:
az egyik beszállítótól karácsonyi üveggyöngy gyanánt saválló drótból készült neo-art-deko borosüveg tartót nyertem.
na, az ezzel a szúnyoggal jól mutatna a biedermájer nachtkasztnin :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.11. 09:35:53

azt a sebességváltót tudnám használni:)))))))))))

spájdernecc 2010.06.11. 09:40:34

" hol nagy a szükség, közel a segítség "
:P

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.11. 09:48:28

@Rosszindulatú Vászka: MONDTAM MÁR, HOGY JÓ TALÁLAT????:)kepszlok brrrrrr

_nyuszi_ 2010.06.11. 10:04:49

a szúnyogos, meg a csajos-lábas naon frenki! :)))

@spájdernecc:
hát ilyen szépséget kár is lenne eldugni a spájzba a stelázsira! :)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.11. 10:10:42

@spájdernecc: nem a kuhkaszlin inkáb? Vagy éccaka is nézegtni akarod?

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.11. 10:11:13

Csodás a poszt, bár a bemutatott tárgyak számomra értelmezhetetlenek, lévén a megmaradt bor a megmaradt csokihoz hasonlóan mindenképp paradoxon kategória! Olyan vagyok, mint az a részeges séf volt a sorozatban, hogyishívták...mindegy, de az biztos, hogy amit nem iszok meg, azt én biza belefőzöm! :))))))

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2010.06.11. 10:11:51

mostanában alig releválok

fasza poszt

kár hogy már volt

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.11. 10:21:26

@bobolysz@:
Nem, szerintem nem ő volt.
Egy sorozat volt ez, amiben a csávó körbeutazta a világot, és mindenhol főzött valamit, miközben iszonyat mennyiségű piát döntött magába, és általában a főzés végére bebaszott. Imádtam!!!

spájdernecc 2010.06.11. 10:29:11

@LadyCarambole:
bezony
és mindenhol a helyi specialitást részesítette előnybeny:)
kagyló életvízzel
kagyló vodkával
kagyló rakival
kagyló kígyópálinkával
és sorolhatnám :)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.11. 10:51:13

a Flojdot bírom, csak az összes könyve használhatatla számomra. Az összes itt megjelnt könyvében csupa tengeri herkentyűs cuucok. Ellembe a Nigella az jó.

spájdernecc 2010.06.11. 10:52:48

@Rosszindulatú Vászka:
aha
mentám már van hozzá :)
a gyömbéren dolgozom

Rosszindulatú Vászka 2010.06.11. 10:58:03

@spájdernecc: namostan, ha angol recipéből főzök, az első, hogy a mentát, körit, meg gyömbért kihagyom. Azok takonyevő moslényelőknyalók még a csilibe is raknak fahéjt.

spájdernecc 2010.06.11. 11:03:27

@Rosszindulatú Vászka:
azon gondolkodtam, hogy érdemes-e a gyömbért tormával helyettesíteni, már csak a pusztafíling kedvéért, de bevallom, sosem voltam elég bátor hozzá :)

Rosszindulatú Vászka 2010.06.11. 11:05:51

@spájdernecc: gyömbéres afrikai tejám van, tulképen finom, de ritkán van kedvem hozzá. Nekem parasztbelem van, nem bírom az ijen kajákat. Ja és eccer ettem csilkit, de paprika - ja bocs, de paraszt vagyok - Cayenne bors hejett curryvel csinálták. Életembe kéccer hagytam meg babot a tányéromról, ez az volt egyik.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2010.06.11. 11:31:10

A curryt nekem is szoknom kellett, sokáig nem szerettem, akárcsak a koriandert.
Viszont tormával Ázsia-szerte főznek, vizitormával inkább, de remekül beválik a hazai is sok ételbe. Gyömbér helyett használni viszont érdekes és használható ötletnek tűnik, mivel a gyömbér csípőssége így megjelenik az ételben, viszont az aromás íze nem. Ez persze azoknak jó, akik nem szeretik annyira a gyömbér ízét, én mondjuk imádom. Tormát szoktam indiai levesekbe reszelni, istenien harmonizál pl. a kókuszkrémmel és a paradicsommal is, de jól megy a görögszéna mellé is.
Viszont a mexikói konyhával nem vagyok kibékülve, és nem a chili mániájuk miatt, mert azt én is sokat eszek, csak nekem sivárnak tűnik a mindennek ugyanolyan íze van kombó.
@spájdernecc:
Kedvencem, amikor a tajgán herefagyasztó hidegben főz valami rénszarvas cuccot, és benyal mellé egy egész üveg vodkát, hát az a rész zseni!
süti beállítások módosítása