globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Világkonyha rovatunkban ma tavaszi csemege...

2011.03.17. 05:00 Rosszindulatú Vászka

Szűz tojás Dongyang-ból

Hozzávalók: jó adag friss fiúgyermek vizelet (lehetőleg 10 év alatti egyedektől), sok türelem - miután héjában megfőtt, egy napig kell főzni a tojatokat héj nélkül - rengeteg sok elszántság, valamint erős gyomor. Jó étvágyat!

40 komment

Címkék: étek delikát aberáltos

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr42745897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösmackó 2011.03.17. 05:56:14

nemár.... ekkoraperverz gecóókat...

spájdernecc 2011.03.17. 06:36:22

a fraancért nem tudnak ezek bármit egyszerűen csinálni?

_nyuszi_ 2011.03.17. 08:12:06

nem tartom valószínűnek, hogy a hugyos tojás finomabb, mint a sonkalében főtt.

Rosszindulatú Vászka 2011.03.17. 08:50:59

Sztem meg nem nagyobb hújeség, mint a mostan divatos fojékony nitrogénes trendkonyha, meg a humán vizelettel cserzett bőráruk ésatöbbi. Csak nekünk furcsa. Az űrhajósok meg a fremenek is isszáka húgyukat.

büdösmackó 2011.03.17. 09:27:05

@Rosszindulatú Vászka:

egy olyan fél éve divatba került a habosondó-szerű 'esztétikai' hab az ételeken.

hát én visszaküldtem először, bevallom elment az étvágyam.

aztán előrelátóan már előre megkérdeztem, hogy olyan trendi szar hab van -e az ételen. és ha volt, nem kértem.

büdösmackó 2011.03.17. 09:28:03

@Rosszindulatú Vászka:

én azért nem volnék ennyire PC.
ebben a mókában szűzkisfiú-húgy felettéb komoly perverz felhanggal rendelkezik.
számomra visszataszító.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 09:40:35

@Rosszindulatú Vászka: nem nagyobb, ponnakkora.
az más, hogy a túlélőcsávó feszt lehugyozza a kezit méregsemlegesítés okán, krízishelyzetbe, de ezek nem emiatt főznek tojást húgyba. szal nem nagyobb. éppakkora

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 09:42:03

ezt is a medvecki mama hozta divatba, itt is van a földcsakraközpont, hát télleg minden magyar. Jézusurunk is magyar vót. ezeknek eggy önálló ötletük sincs.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.17. 11:06:31

Mint gasztromán, nem látom, hogy mi a karakteres különbség a húgyos vese meg a húgyos tojás között, de biztosan van. Ráadásul ha van olyan jó, mint a száznapos rothasztott kacsatojlijuk, akkor ki merem jelenteni, hogy ezek zsenik!
Mondjuk utálom a főtt tojást, szóval nálam azért ez erősen rezeg lécileg, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy megkóstolnám.
Ettem már ennél undormányosabbat is, az viszont biztos! :))))

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 11:26:08

mivótaz az undormányosabb?

amúgy milyen bukéja lehet a húgyban fővő tojásnak, ami önmagában is fingszagú?

Hang Ember 2011.03.17. 11:41:08

Na, csak nehogy visszajöjjön a szarvaspörkölt...

... ééééééés: Szervusz Globál!

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 11:43:26

@Hang Ember: szerbusz Hangi
na ne menőzzél már a szarvaspörkivel jó?

Hang Ember 2011.03.17. 11:50:24

@Dr. Körömlakk ®: tudod hogy van: az úr a pokolban is úr...

apóspajti kreálta a hétvégén. aszongy kóstojjam meg mer isteni finom. sajna én meg nem rajongok a vadhúsér. megeszem, de nem barátom. nade mivel nem volt más amit hozhattam vóna melóba táplálék gyanánt, így nem volt mese, elfogattam... különben is apóspajti katona alezredes, nem ellenkezünk vele... :)

Hang Ember 2011.03.17. 11:51:03

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
ojant még nem ettem. küld(d) fény post.

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 11:56:19

@Hang Ember: én senem szercsizem a vadot, olyan vadíze van.
én a vadast is marhahusiból csinálom. mér, a tehen is lehet mogorva/vad.
Húha parancsnokkal nem húzunk ujjat.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.17. 11:56:58

@Hang Ember: rendben egy kis vadert cserebe szivesen:) en imadom a vaddisznotol az ozig a facanig mindent, facanleves, ahhhhhh:)

Hang Ember 2011.03.17. 12:01:03

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: fácánkát kölyökkoromban ettem utoljára. de az jóvót, leveskének is, meg sütve is, ahogy nagyanyókám csináta...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.17. 12:03:30

@Hang Ember: feherborban sutott vadnyul:) Isteni:)
a struccnyak meg ragos:)

Hang Ember 2011.03.17. 12:04:35

@Dr. Körömlakk ®: hát, őz szintén megvallva a vadasot senem szeressem. illetve ez így nem egészen korrekt, mert vagy kettőször ettem eleddig. lehet, hogy csak újfent rá kéne szánni magamat...

após meg jó enber, nagy fazon, néha apám hejett apám. csak eleinte harcoltunk, de az meg betudható a lányos apák szabályainak...

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 12:07:07

@Hang Ember: én a vadast szercsizem, hajól van csinázva, mánpedig az anyám, meg én jól csinázzuk, legalábbis a minknekünk ízlésünknem megfelelően. nem pisába süttyük...

Hang Ember 2011.03.17. 12:11:42

@Dr. Körömlakk ®: nem pisába? akkó nem is kell... :)

aszt számolgatom, hogyha eccer összefutunk mit kérjek tőled ebédre: a pacalodat, vadast, paradicskás gonbócot, helókittis sütit, vagy a konyhatündéres recipéid közül valamejiket... :)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.17. 12:12:23

@Dr. Körömlakk ®:
Nem mondom el, mert kiszerettek belőlem! :))))

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 12:12:55

a helókittist vászka csinájja, én bááármit, de asszem a izé lesz, a tepsis cucc :)

Hang Ember 2011.03.17. 12:17:31

@LadyCarambole: magábó? SOHA! legfejjebb elkerüjjük... :)

@Dr. Körömlakk ®: akkor kérek egy adag a izét, jánykori nevin tepsis cuccot!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.17. 12:23:48

@LadyCarambole: ilyen stranget meg biztos nem ettel, mint en tegnap:))
szenne egett rantotthus:)

Hang Ember 2011.03.17. 12:41:25

@Dr. Körömlakk ®: há azé éjjé utánna is, mer aszkivánom neked, hogy fajin enber vagy!

-bobolysza- · http://globalicum.blog.hu 2011.03.17. 13:04:16

ők meg attól hánynak, hogy desznyógyomorba meg a vastag- patkó- és végbelébe töltyük fülit farkát és nyammogva esszük

ne is beszéljünk a kismalac-kiskamaszkor előtti herekivágás utáni lukulluszi vacsorákról

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 14:05:00

@Hang Ember: :) terveim közt van, de hát nem én döntök ebbea dologba - se. :)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.17. 14:16:45

Nekem a legundormányosabb a főtt tojás meg a tengeri uborka, azokat nem tudom megenni, ellenben ettem már ilyen parázson sütött bogarakat meg lárvákat pálcikára felszúrva, azok nem voltak különösebben rosszak, meg ettem már kelgyót is, meg tengerimalacot. Vagy mókust. Ez igazából sosem derült ki, és ez talán nem is baj.
Szóval nekem igazi megnyugvás, hogy lesz majd az a jó kis tepsis cucc!

Rosszindulatú Vászka 2011.03.17. 14:21:42

Én meg már ettem ennen taknyom meg fülviaszkom is, meg kóstoltam véremet is. Mit nyertem?

Dr. Körömlakk ® 2011.03.17. 14:23:56

@Rosszindulatú Vászka: azt, hogy nem puszillak meg a viszontlátás hevében.

_nyuszi_ 2011.03.17. 19:50:45

@Dreistein!:
hát én is.
nem vagyunk sikeres emberek...

_nyuszi_ 2011.03.17. 19:57:32

VÖRÖSBOROS FIKAPÖRKÖLT
Hozzávalók:
1,20 kg orrfika
4 db közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
3 evőkanál fülzsír
1 púpozott teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 db paradicsom
2 db tv paprika
2 dl száraz vörösbor (kékfrankos).
Az orrfikát, megmosom, kockára vágom. A füstölt szalonnát kockázom, a fülzsíron kiolvasztom. Ráteszem a kockázott vöröshagymát, és fedő alatt megdinsztelem. Beleteszem a fikát, és nagy lángon, 2-3 percig pirítom. Kapjon egy kis kérget. Sózom, ráteszem az őrölt pirospaprikát, a kockázott fokhagymát, az őrölt köményt.
Lassú tűzön 1,5 órán átpárolom, időnként megkeverem, ha esetleg kevés lenne a leve, pici vérrel pótolom.
A saját levében kell főnie, rövid, sűrű szaftot kell, hogy kapjak! Ráteszem a félbevágott paradicsomot, paprikát, és tovább főzöm. Ha már puhul az orrfika, ráöntöm a vörösbort, és készre főzöm. A végén a paradicsom, paprika héját kihorgászom a pörköltből:)) A fika korától függően 2-2,5 óra alatt készül el.
A vörösbort azért teszem csak a végén hozzá, mert a savassága nem engedi a fikát puhulni, ha túl korán öntöm a pörkölthöz.
süti beállítások módosítása