
Egy egyszerű vacsorka javaslatal traktálnám a nagyérdeműt, már ha zöldséges érdeklődésű.
Naszóval, egy szeméjre, 4 db közepes paradicsom (ha van otthon frissen termett házi, akkor csak azt, egyébként meg mindegy - ez ojan tudományos receptes, hogy miszerint, döngöljük az anyaföldbe az átlag júzert, hogy a rántotta kapcsán is érezze, ez valami exklúziv marhaság). És természetesen én kérek elnézést, hogy bocsánatot kérjek.
Naszóval: a paradicsomok kalpagját levágom, a sapit elteszem. A magházat egy kiskanállal kivájom és kidobom. Az így kapott fészekbe egy csipet oregánot teszek (esetleg kis bazsálikom, vagy például snidling - miszerint metélőhagyma - ízlés szerént releváns). Osztán, a paradicsomokat fetával megtöltöm - persze a krémesebb feta imitátumok itt előnyben, mert ugye az igazi fetát (pl. Patros) nem lehet csak úgy kenni. Vagyishogy, jáccik több okból az itten kapható TetraPack dobozos Fetaki és tsai. A fóliás feta-imitátumok felejtősek. A megtöltött paradicsomkosárkákba, fojtás végett töltök kis gauda, vagy egyéb kemény sajtot - lehet füstölt scarmordza vagy bármi más ízlés szerint, lényeg, hogy dugig legyen a stuff és külöbböző karakterű sajtok. A végére egy csipet petruzs, és mehet a sütőbe, a kalpagot rátéve. Ütésálló tálban, kis olivaolaj kenettel odakozma ellen. Magam szoktam néhány szelet húsos császárszalonna szeletet tenni a zőldség köré (tom, a paradicsom gyümölcs, nem zöldség), már csak íz és kalória végett. A sütőt 200 fok celziusz és alsó-felső sütésre állítom, kb. 35 perc. Príma étek, lehet csinálni hasonlóan, például paprikával is. Remélem, megkívántatik!
