globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Konyha Malac

2007.08.18. 11:49 Rosszindulatú Vászka










Egy egyszerű vacsorka javaslatal traktálnám a nagyérdeműt, már ha zöldséges érdeklődésű.
Naszóval, egy szeméjre, 4 db közepes paradicsom (ha van otthon frissen termett házi, akkor csak azt, egyébként meg mindegy - ez ojan tudományos receptes, hogy miszerint, döngöljük az anyaföldbe az átlag júzert, hogy a rántotta kapcsán is érezze, ez valami exklúziv marhaság). És természetesen én kérek elnézést, hogy bocsánatot kérjek.
Naszóval: a paradicsomok kalpagját levágom, a sapit elteszem. A magházat egy kiskanállal kivájom és kidobom. Az így kapott fészekbe egy csipet oregánot teszek (esetleg kis bazsálikom, vagy például snidling - miszerint metélőhagyma - ízlés szerént releváns). Osztán, a paradicsomokat fetával megtöltöm - persze a krémesebb feta imitátumok itt előnyben, mert ugye az igazi fetát (pl. Patros) nem lehet csak úgy kenni. Vagyishogy, jáccik több okból az itten kapható TetraPack dobozos Fetaki és tsai. A fóliás feta-imitátumok felejtősek. A megtöltött paradicsomkosárkákba, fojtás végett töltök kis gauda, vagy egyéb kemény sajtot - lehet füstölt scarmordza vagy bármi más ízlés szerint, lényeg, hogy dugig legyen a stuff és külöbböző karakterű sajtok. A végére egy csipet petruzs, és mehet a sütőbe, a kalpagot rátéve. Ütésálló tálban, kis olivaolaj kenettel odakozma ellen. Magam szoktam néhány szelet húsos császárszalonna szeletet tenni a zőldség köré (tom, a paradicsom gyümölcs, nem zöldség), már csak íz és kalória végett. A sütőt 200 fok celziusz és alsó-felső sütésre állítom, kb. 35 perc. Príma étek, lehet csinálni hasonlóan, például paprikával is. Remélem, megkívántatik!

9 komment

Címkék: vacsorka konyhamalac étek

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr13143043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gumidomino 2007.08.23. 18:01:55

Vászka, kidobod a paradicsom belét???
.
Hisz csomó dologra fel lehet használni: mélyhűtve akár húslevesbe (a tányérban ízesítve azt) akár pörköltbe szintén ízesítőnek, sűrítőnek, akár lecsóba, meg még kismillió más konyhai trükk hálás tárgya.
.
Ui.: blogolsz...örülök :)

Rosszindulatú Vászka 2007.08.23. 20:36:45

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket :)

Kidobom a belsejét, pörköltet nem nagyon főzök (sajna, csak, ha többen vagyunk rá, lecsót nem szokok, a méjhűtőben kell a hej fontosabb dolgoknak, a paradicsom meg elveszti az állagát méjhűtve, ráadásul amiket főzni szokok üzemszerűen nem igénylik az ijetés sűrítést). Ijentájt meg ugye kiskert révén rogyásig van paradicsom. Osztán késő ősztől sajna csak olasz konzerves.
Bár eltörpölök a dolgon....

p.nyúl 2007.08.28. 21:50:37

És Zakuszkába? Nem jó a parádicsomó?

Rosszindulatú Vászka 2007.08.28. 21:59:19

Köszönöm a látogatást Lady :)

Hát ojat nem szok csinálni, bár kedvelem. Ijenkor meg még kb. két hétig rogyásig van paradicsom aminek 3-4-esével nem kezelhető a magházfagyasztása. Persze majd februárban dühömben törtöm ezt a posztot valszeg, mikor ezt a kaját az 1.200 HUF-os spanyol vagy olasz paradicsomból sütöm :(

p.nyúl 2007.08.28. 22:51:19

Szia!
Van egy roppant egyszerű és hatásos módja a pari levének és magjának eltüntetésére, én magam rendszeresen alkalmazom.:
Lecsókészítésnél ugyebár megmarad ilyesmi.Nos gondosan kistálba gyűjtöm, kissé megsózom éééés, hamm megeszem. Hogy ugye ne vesszen kárba.
A recipe jól hangzik, ki lesz próbálva.
Sok sikert a bloghoz! Pá!

Rosszindulatú Vászka 2007.08.28. 23:02:59

Lady, megköszönve bizalmadat,

erre igazából van is egy szójáték mifelénk, csak fojton kiesik a fejemből, de megkérdem a groszmuttit a hétvégén, a lényege a kóstolgatva főzés, ami ugye soxor eredményezi, hogy nem vagyok éhes, mire a menü elkészül :)
süti beállítások módosítása