globalicum

Az emberi fej kecses, törékeny kis csacskaság. Hát még a gondolat!

Friss topikok

Buheramátrix

2010.01.21. 09:09 Rosszindulatú Vászka

Okostelefon butítása
barkács módszerrel

Az emberi elme talékonysága gyakran lenyűgöz. Azt eddig is tudtam, hogy az ember az egyetlen állat, amelyik szántszándékkal és oktalanul képes beleszarni a fészkébe és nemtörődom módon rongálni és pusztítani élőhelyét ill. és vagy annak környezetét.

Ez a buheracsuda lenyűgöz, és egyben taszít is, pont a lényegét veszíti el így a cucc, hogy időutazást mímelve sokkal korlátozottabban rátermett funkciót kaphasson divatozva. Ugye a Mátrix című moziremek óta már generálba szinte minden mobiltelefon trtalmazza a rterós rég scengóhangú csengést, de van akinek ez kevés, teljesen át akarja élni a rosszemlékű vezetékes telefonos életérzéset. Persze úgy is lehet nézni, hogy krumplileves legyen krumplileves világkép szerént csak visszaadta funkciójának a stuffot. Igaz, ami igaz, már egy alsó középkategóriás telefon is sokkal többet tud, mint enmagam ez meg itten azt tuggya, aminek hívják. Lehet vele telefonozni. El köll ismernem, a Világba nekem is az eccerű dolgok szerethetőek a legjobban: a pina, a sör, meg a rákkendroll.

Ez a jajszínű fúl retró csudatelcsi egy 1979-ben gyártott Tesla modell, a belbecs pedig egy Siemens MT50 készülék. Alapvetően szép munka és nagygon fles. Teccik, van benne valami bohéman megkapó. Mongyuk ügyintézésre, meg mellékek hívására alkalmatlan, igaz engem is basz az ideg a nőstényhangű autómata köszpontoktúl, amikor egy sima kapcsolásért egy csomó sületlenséget köll végighallgatnom. Hát ebbe bisztos nem, patent ingerszegény készülék.

3 komment

Címkék: barkács ezermester nosztalgiakommandó

A bejegyzés trackback címe:

https://globalicum.blog.hu/api/trackback/id/tr671689453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jonnglenn 2010.01.21. 10:49:23

szép munka
mintha magamat látnám a nagy drótkáoszaim közepette
eecer csináltunk egy digitálisan vezérelt analóg nyóccsatornás keverőt kommodórhatvannégyre

gyakorlatilag nem használtunk hozzá panelt hanem minden a levegőben vót drótozva

Rosszindulatú Vászka 2010.01.21. 11:46:33

@jonnglenn: hehe, nekem még megvan a C64-em, igaz már a 90-es évekbe vettem 3.000 HUF-ért flopival, meg plusz asszem 4.500 volt a midi interfész. Azt is csak azért, mert akkor net még nem volt ugye errefele, viszont egy spanomtól kaptam két flopilemeznyi hangmintát a DX7-eshez. Daliás évek voltak. Néha még előveszem és nézegetem :)

_Anand_ 2010.01.21. 16:47:51

ez jó :)
De ha már buhera: megkaptad a képet amit nemrég küldtem?
süti beállítások módosítása