Avagy az Igazság nyomában
Harcra fel, kommentet hegyezz, régi és fájó vitát kell eldöntenünk:
mi avagy mik az igazi, eredeti és esetleg ősi magyar ételek?
Nem egyszerű kérdés és kicsit fájdalmas is. A pörkölt meg a lecsó első körben kiesik, azok sokhelyütt vannak. A kumisz is, az se saját találmány. De még a fasírozott senem saját delejeétek. Talán esetleg a főzelékfélék némelyike, de még az senem.
Az külön fles, hogy az egyik legnépszerűbb (és be kell látni az egyik legjobb étekünk talán játszhat, a Szent Székelykáposzta, de annak recipéje sem önálló gasztrolelenc, bár el kell ismerni, több, mint zseniális anyag).
Hosszas törpölés után én kettő éteket leltem, miknek nincs párja a Világuniverzumba (esetleges receptcsere releváns):
1. Rántott párizsi
2. Zsíroskenyér (minkfelénk zsírossmár, esetleg zsírosdeszka, lóváriul csikenyesmáró).
3. Töpörtyű, de méginkább töpörtyűkrém (SP úr szavazata)
4. Mákostészta és grízestészte (miszerint mácsik, PD úrhölgy szavazata)
5. Tokány (BM úr szavazata)
6. Káposztás cvekedli (B. úr szavazata)
Az utolsó 100 komment: